11 feb 14 feb

Tour de la Provence

WorldTeam Vlag Frankrijk Frankrijk Klassements race: 4 stages 674,1 km

Lotto Soudal voor het eerst aan de start van Tour de la Provence

Nooit eerder startte Lotto Soudal in de Tour de la Provence. Deze vierdaagse rittenwedstrijd in het zuiden van Frankrijk biedt zowel de punchers, sprinters als klimmers een kans op ritwinst. Op dag één krijgt het peloton meteen al een stevige rit voor de wielen geschoven, tussen Aubagne en Six-Fours-Les-Plages moeten ruim 2500 hoogtemeters overwonnen worden. Etappe twee is met een hellende aankomst in Manosque voer voor de punchers. Op zaterdag 13 februari wacht een aankomst op de iconische Mont Ventoux. De finish van etappe drie ligt echter aan Chalet Reynard, op een zestal kilometer van de top. De Tour de la Provence kent zijn ontknoping op zondag 14 februari tussen Avignon en Salon-de-Provence, waar wellicht de sprinters aan zet zijn.

Lotto Soudal komt aan de start met kopmannen Tim Wellens, John Degenkolb en Philippe Gilbert. Ook de Italiaan Stefano Oldani is na sterke prestaties in de Ster van Bessèges opnieuw van de partij.  Daarnaast maakt zijn landgenoot Filippo Conca in de Tour de la Provence zijn debuut in de kleuren van Lotto Soudal. Voor Frederik Frison en Florian Vermeersch is het hun eerste wedstrijd van het seizoen in opbouw naar het Vlaamse voorjaar.

Selectie Lotto Soudal: Filippo Conca, John Degenkolb, Frederik Frison, Philippe Gilbert, Stefano Oldani, Florian Vermeersch en Tim Wellens.

Rittenschema

In deze koers

Resultaten

  1. Phil Bauhaus Vlag Duitsland 3H 47' 01" Bahrain - Victorious
  2. Davide Ballerini Vlag Italië 3H 47' 01" Deceuninck - Quick Step
  3. Nacer Bouhanni Vlag Frankrijk 3H 47' 01" Team Arkéa Samsic
  4. John Degenkolb Vlag Duitsland 3H 47' 01" Lotto Soudal
  5. Florian Vermeersch Vlag België 3H 47' 01" Lotto Soudal
  6. Stefano Oldani Vlag Italië 3H 47' 01" Lotto Soudal
  7. Filippo Conca Vlag Italië 3H 47' 01" Lotto Soudal
  8. Philippe Gilbert Vlag België 3H 47' 01" Lotto Soudal
  9. Frederik Frison Vlag België 3H 47' 01" Lotto Soudal

Gerelateerd nieuws