ProTeam Lotto Soudal maakt kern voor 2022 compleet met Cedric Beullens

De 24-jarige Belg versterkt de klassieke kern van Lotto Soudal.
Algemeen 03 december 2021

De 24-jarige Belg Cedric Beullens (Onze-Lieve-Vrouw-Waver) tekende een tweejarige overeenkomst bij Lotto Soudal. Daarmee maakt het Belgische WorldTeam zijn kern voor komend seizoen compleet. Beullens reed twee jaar in dienst van Sport Vlaanderen – Baloise, waar de jonge Belg zijn kwaliteiten als klassiek renner in de verf zette met ereplaatsen in onder andere de Omloop Het Nieuwsblad en Eschborn-Frankfurt. De 24-jarige Cedric Beullens kijkt alvast uit naar een belangrijke stap in zijn carrière als profwielrenner.

“Eerlijk gezegd is het nog niet volledig doorgedrongen dat ik volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal zal verdedigen, maar uiteraard ben ik enorm blij met deze transfer!”, zegt Cedric Beullens. “Na twee mooie jaren bij Sport Vlaanderen – Baloise is dit de goede stap in mijn carrière om mezelf verder te ontwikkelen. Waarom de keuze voor Lotto Soudal? Het Belgische team heeft een mooi project, een goede omkadering en ik zal er omringd zijn door heel wat jongeren en ervaren renners. Daarnaast krijg ik de kans mijn steentje bij te dragen tijdens de voorjaarsklassiekers, waarin ik echt verder wil evolueren. Ik ben verliefd op de sfeer en charme van de Vlaamse klassiekers.”

Met de transfer van Cedric Beullens maakt General Manager John Lelangue het Lotto Soudal-WorldTeam compleet voor 2022 en wordt de blik volledig op volgend seizoen gericht.

John Lelangue: “Geheel in lijn met onze visie maken we ons team voor 2022 compleet met het jonge Belgische talent Cedric Beullens. Cedric zal de klassieke kern versterken en bewees dit jaar met onder meer een 17de plek in de Omloop Het Nieuwsblad en een 12de plek in Eschborn-Frankfurt dat hij zijn mannetje kan staan in de lastige eendagswedstrijden. In 2019 werd hij bovendien tweede in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, wat zijn potentieel voor de Vlaamse wedstrijden aantoont. Bij Sport Vlaanderen – Baloise kon hij zich de afgelopen twee jaar rustig ontwikkelen en we kijken er naar uit om Cedric komend seizoen bij het team te verwelkomen!”

Cedric Beullens blikt al even vooruit naar de komende twee seizoenen bij het Belgische WorldTeam.

“Afgelopen seizoen kon ik al proeven van enkele WorldTour-koersen zoals Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen. Ik voel dat ik als renner ben gegroeid en meer koersinzicht heb verworven. Maar ik besef tegelijk ook dat deel uitmaken van een WorldTeam een pak zwaarder wordt. Ik heb afgelopen jaar alvast getoond over de nodige inhoud te beschikken en ik hoop dat de komende seizoenen ook te bevestigen. Graag wil ik dan ook verder doorgroeien en een belangrijke pion worden in het klassieke werk. Daarnaast zou het ook fijn zijn dat ik af en toe ook eens mijn eigen kans kan gaan en een deelname aan een Grote Ronde lijkt me ook een enorm verrijkende ervaring”, besluit Cedric Beullens.

Foto: Photo News.