Yuzzu

Jaar van oprichting
1996
Sponsor sinds
2019
Yuzzu ontstond onder de naam Touring Verzekeringen en is momenteel uitgegroeid tot Belgische marktleider in directe en digitale verzekeringen. Sinds 1996 biedt Yuzzu auto-, motor- en woningverzekeringen aan zonder tussenpersoon, met als doel verzekeringen toegankelijker, sneller en transparanter te maken. Bij Yuzzu ben je verrassend vlot verzekerd en krijg je steeds een persoonlijke opvolging. Daarnaast beschikt Yuzzu ook over een bijstandsdienst die 24/24u en 7/7d beschikbaar is.

Kenneth Vansina, Chief Customer Experience Officer Yuzzu

Hoe lang is Yuzzu al partner van Lotto Soudal?

“Yuzzu is na de Ronde van Frankrijk 2019 partner geworden van de Lotto Soudal-familie. Eerst enkel zichtbaar op de broekjes en sinds begin 2020 ook op de mouwen van de truitjes.”

Waarom is wielersport, en meerbepaald Lotto Soudal, belangrijk voor Yuzzu?

“Wielersport leeft enorm in België. Tevens is het een sport die toegankelijk is voor iedereen, zowel om te beoefenen alsook om te supporteren. Yuzzu wil als verzekeraar van het dagelijks leven aansluiting vinden bij het volk. Lotto Soudal, als sympathieke Belgische ploeg bij uitstek, is vanwege haar geschiedenis en gedeelde waarden een perfecte partner om dit doel te verwezenlijken.”

Worden de verwachtingen ingevuld?

“Voor ons is het sinds de naamsverandering in 2019 belangrijk om met onze merknaam en - identiteit herkend te worden door de mensen. De ploeg helpt hier uitstekend bij door de vele koersdagen waarop ze elk jaar aanwezig is. Tot nu toe kunnen we vaststellen dat onze merkbekendheid in de eerste maanden al mooie hoogtes bereikt. Ook ben ik ervan overtuigd dat dit op termijn zeker en vast nog zal toenemen.”

Wat maakt Lotto Soudal uniek voor jullie?

“Lotto Soudal is een ploeg die een heel groot bereik heeft binnen België. Dit komt vooral door de aanwezigheid bij het grote publiek met de WorldTour-ploeg maar ook de goede prestaties van de dames alsook de lokale zichtbaarheid door de U23 zorgen voor mooie visibiliteit. Verder voel je in alle interacties met de ploeg dat ondanks de geschiedenis en vele overwinningen er een heel familiale sfeer heerst.”

Aan welke prestaties of gebeurtenissen hebben jullie tot dusver het meeste plezier beleefd?

“Start with a bang. De eerste rit wanneer Yuzzu zichtbaar was op de broeken werd meteen gewonnen. Caleb Ewan was diegene die ons een mooi welkomstgeschenk gaf tijdens de Brussels Classic van 2019. Het begin van vele overwinningen van onze Australische sprinttopper.”