Ladies

Welkom Christina Siggaard!

30/09/2019

Vandaag stellen we u de eerste nieuwkomer voor die vanaf 2020 voor de Lotto Soudal Ladies zal rijden: Christina Siggaard (25). De Deense maakte de voorbije drie seizoenen deel uit van Team Virtu dat na dit seizoen ophoudt te bestaan. Dit jaar won Siggaard de eerste rit in de BeNe Ladies Tour, in 2018 was ze de beste in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze houdt van de Belgische passie voor wielrennen en koos daarom voor Lotto Soudal. Momenteel heeft Siggaard te kampen met de gevolgen van een hersenschudding die ze eind augustus opliep, maar ze kijkt al vol enthousiasme uit naar 2020.

Christina Siggaard: “Ik houd van koersen in België omwille van de mentaliteit die bij jullie rond wielrennen heerst. Dat haalt het beste in mij naar boven. Het stond in de sterren geschreven dat ik ooit voor een Belgisch team zou rijden. Ik zou volgend jaar van geen andere ploeg dan Lotto Soudal deel willen uitmaken. Wanneer je in België koerst, voel je altijd de wielergekte. Bij een Belgische wedstrijd is er altijd een mooie opkomst van toeschouwers, niet enkel van familie van rensters of anderen die persoonlijk betrokken zijn. Belgen zijn gepassioneerd door wielrennen en daar kan ik mij volledig in vinden. Belgen zijn trots op hun koersen. En ik houd van die voorjaarsklassiekers, dat is het hoogtepunt van mijn seizoen.”

“Ik ben een puncher. Ik kan mijn krachten kwijt op kleinere beklimmingen. Ik ben geen topsprinter, maar ik ben snel wanneer we met een kleine groep naar de meet gaan aan het eind van een zware wedstrijd. Ik mik altijd op een topvorm in de voorjaarsklassiekers, vooral in de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en Ronde van Vlaanderen. De nationale kampioenschappen zijn ook altijd een doel. Ik kijk ernaar uit om het voorjaar te rijden met mijn nieuwe team. Hopelijk kunnen we als ploeg meteen een goede prestatie leveren. In de toekomst wil ik mijn tijdrit verbeteren om op termijn goede resultaten in het eindklassement van rittenkoersen na te jagen.”

"Wanneer je in België koerst, voel je altijd de wielergekte."

Christina Siggaard: “Voor Nieuwjaar zak ik misschien nog af naar het zuiden om in de zon te kunnen trainen, zoals ik ook in het verleden heb gedaan. Maar vooraleer ik aan mijn voorbereiding voor volgend seizoen begin, moet mijn hersenschudding genezen. Ik kwam ten val in de voorlaatste rit van de Ronde van Noorwegen eind augustus. Het werd pas een maand later, na de GP Isbergues, duidelijk dat ik een hersenschudding had opgelopen. Dit betekende dat ik forfait moest geven voor het WK. Ik ben nu gelukkig aan de beterhand.”

“Momenteel zit ik in het laatste semester van mijn studies voeding en gezondheid. Zelf ben ik lactose-intolerant. Ik ben enorm geïnteresseerd in wat voeding kan doen met je lichaam en hoe het ons kan helpen. Het gaat me niet enkel om de invloed op sportprestaties maar ook in het dagelijkse leven. Ik spendeer veel tijd in de keuken, vooral om desserts te maken zoals taarten. Ik houd ervan om te experimenteren met alternatieve voedingsmiddelen: bijvoorbeeld natuurlijke zoetstoffen gebruiken in plaats van suiker of een glutenvrije of lactosevrije versie maken van een dessert.”

Foto's: Photo News

Partners

X