WorldTour

Vooruitblik op Driedaagse Brugge-De Panne

26/03/2019

De Driedaagse Brugge-De Panne is de tweede Belgische WorldTour-wedstrijd van het jaar. Voor de eerste keer in zijn geschiedenis draagt het dit statuut. Het parcours van 200,3 kilometer omvat naast verschillende kasseistroken ook de Kemmelberg en de Rodeberg. Na twee lokale rondes van 25 kilometer door De Panne, kennen we de opvolger van Elia Viviani. Sportdirecteur, en ex-winnaar van deze koers Frederik Willems, geeft zijn visie.

Frederik Willems: “Het parcours lijkt sterk op dat van Bredene-Koksijde, dus ik verwacht wel eenzelfde koersverloop met waarschijnlijk een massasprint. Het deelnemersveld is wel sterker aangezien het WorldTour-niveau is. Jens Keukeleire is onze kopman. Hij is sowieso één van de leiders binnen onze ploeg in de voorjaarswedstrijden. Zijn vorm is uitstekend, zeker na Milaan-San Remo waar hij goed mee vooraan zat op de Poggio.”

“Na de Kemmelberg volgen nog de Rodeberg en de Sulferberg. Misschien dat daar het peloton uiteenspat en een interessante groep kan wegrijden. Nadien is het echter nog een lange weg tot de finish, dus het wordt afwachten of dat effectief zal gebeuren. Het parcours van de lokale rondes is op zich niet gevaarlijk. Wel passeren de renners drie keer door de Moeren, een zeer open gebied waar aandacht altijd vereist is. Er zijn ook enkele smalle passages, zoals op de markt van De Panne of in het centrum van Veurne, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Het is intussen tien jaar geleden dat ik de Driedaagse zelf won. Ik vind het nog steeds een zeer mooie overwinning omdat het een wedstrijd in eigen land is en bovendien in het begin van het Vlaamse voorjaar.”

Line-up Lotto Soudal: Adam Blythe, Stan Dewulf, Frederik Frison, Rasmus Byriel Iversen, Jens Keukeleire, Lawrence Naesen en Enzo Wouters.

Sportdirecteurs: Frederik Willems en Herman Frison.

Partners

X