WorldTour

Voorbeschouwing Tour of Guangxi

14/10/2019

Voor de laatste opdracht van het wielerseizoen trekt Lotto Soudal naar China, waar de zesdaagse Tour of Guangxi van start gaat op donderdag 17 oktober. In 2017 wist Lotto Soudal-renner Tim Wellens de eerste editie van deze WorldTour-rittenkoers op zijn naam te schrijven. Sportdirecteur Mario Aerts geeft tekst en uitleg bij de selectie van Lotto Soudal en het parcours, dat op papier lastiger lijkt dan de voorbije twee edities.

Mario Aerts: “Er zijn toch enkele verschillen tussen koersen in China en Europa. Zo zijn er weinig tot geen rotondes, verkeerseilanden of andere hindernissen. De wegen zijn er doorgaans breed en er werd ook speciaal nieuw asfalt gelegd voor de wedstrijd.”

“Het parcours lijkt op papier inderdaad iets lastiger tegenover de twee voorbije edities. Maar het algemeen klassement wordt wellicht opnieuw tijdens etappe vier – met aankomst bergop in Nongla – in een beslissende plooi gelegd. Die slotklim is in totaal drie kilometer lang. Eerst 1,8 kilometer klimmen tot de bergprijs, waarna het licht omhoog loopt. De laatste 200 meter naar de finish zijn opnieuw steiler. De overige ritten zijn niet bijzonder selectief, met uitzondering van de gewijzigde derde etappe.”

“Omdat we geen sprinter in de selectie hebben, kan het iets zwaardere parcours in ons voordeel spelen. Frederik Frison heeft in het verleden al gesprint en kan zich misschien plaatsen. Een massasprint ontlopen in China is bijzonder moeilijk, maar we kunnen uiteraard proberen.”

“Met zowel Marczyński  – die goed voor de dag kwam tijdens de Italiaanse koersen – en Carl Fredrik Hagen hebben we twee renners die vooral op etappe vier en het klassement kunnen mikken. Voor Carl mocht de aankomst bergop gerust nog iets lastiger zijn, maar met zijn Vuelta-vorm kan hij zeker nog iets tonen. Het is ook niet nadelig om nog te koersen in Lombardije, want zijn laatste wedstrijd was het WK. Het algemeen klassement wordt het hoofddoel, een toptienplaats moet zeker de betrachting worden. Zoals steeds gaan we ambitieus van start en moeten we elke kans die zich voordoet met beide handen grijpen.”

“Ook Victor Campenaerts zou ik – met zijn huidige conditie - zeker niet onderschatten op de aankomst bergop. Victor is natuurlijk geen klimmer, maar hij kan zeker een mooi klassement ambiëren. Victor is zeer gemotiveerd om tijdens zijn laatste koers voor Lotto Soudal nog iets te laten zien.”

Selectie Lotto Soudal Tour of Guangxi: Victor Campenaerts, Carl Fredrik Hagen, Adam Hansen, Rasmus Byriel Iversen, Frederik Frison, Tomasz Marczyński en Brian Van Goethem.

Sportdirecteur: Mario Aerts.

Rittenschema Tour of Guangxi

Etappe 1 Donderdag 17 oktober: Beihai – Beihai (135,6 km)

Etappe 2 Vrijdag 18 oktober: Beihai – Qinzhou (152,3 km)

Etappe 3 Zaterdag 19 oktober: Nanning – Nanning (143 km)

Etappe 4 Zondag 20 oktober: Nanning – Nongla (161,4 km)

Etappe 5 Maandag 21 oktober: Liuzhou – Guilin (212,2 km)

Etappe 6 Dinsdag 22 oktober: Guilin – Guilin (168,3 km)

Partners

X