WorldTour

Voorbeschouwing Prudential RideLondon-Surrey Classic

02/08/2019

Op zondag vier augustus wordt rond de Britse hoofdstad de Prudential RideLondon-Surrey Classic gereden. De WorldTour-wedstrijd, die in 2011 als testevenement voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd georganiseerd, is toe aan zijn achtste editie. Heel wat snelle mannen, onder wie Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan, zakken af naar Londen. Sportdirecteur Bart Leysen blikt vooruit.

Bart Leysen: “Het is een redelijk vlak parcours waarbij men Londen helemaal verlaat. Daar trotseren de renners vijf keer Box Hill, de heuvel bekend van de Olympische Spelen. Dat is één keer meer dan de afgelopen jaren. Je kan het niet echt vergelijken met een Ardense klassieker, want de laatste 50 kilometer zijn zo goed als vlak. Bovendien is de Prudential RideLondon maar 167 kilometer lang, terwijl een Ardense klassieker al snel boven de 200 kilometer gaat.”

“Het zijn telkens inspanningen die kort op elkaar volgen, maar de snelle mannen moeten zeker kunnen overleven, vooral zij die de Tour in de benen hebben. In Londen zijn er altijd wel enkele topsprinters aanwezig, maar wij zullen aan de start verschijnen met de beste sprinter van het moment.”

“De tactiek is dan ook simpel. Wij zullen er zeker een massasprint van proberen te maken. De ploeg zal Caleb Ewan zo goed mogelijk ondersteunen en hem in een zo goed mogelijke positie proberen af te zetten aan de finish.”

“Mocht er in het begin een grote groep wegrijden, zullen wij zeker iemand meesturen. Maar anders zullen wij de koers, samen met de andere sprintersploegen, controleren. Ik denk niet dat er een vluchter zal winnen, aangezien er toch wel wat sprinters aan de start verschijnen. Dat hangt natuurlijk ook weer af van hoe de ploegen zonder sprinter zullen koersen.”

“Jasper De Buyst is mee als laatste man om Caleb Ewan af te zetten. Frederik Frison en Brian van Goethem zullen moeten werken om de vluchters in te rekenen. Stan Dewulf kan, indien nodig, meespringen in een vlucht. Nikolas Maes zal zich tijdens de koers vooral ontfermen over Caleb Ewan en hem zo goed mogelijk proberen te positioneren zodat hij elke helling goed kan aanvatten. Voor Gerben Thijssen is het nog maar zijn tweede profkoers, hij zal vooral ervaring moeten opdoen.”

Selectie Lotto Soudal: Jasper De Buyst, Stan Dewulf, Caleb Ewan, Frederik Frison, Nikolas Maes, Gerben Thijssen en Brian van Goethem.

Sportdirecteur: Bart Leysen.

Partners

X