WorldTour

Voorbeschouwing Baloise Belgium Tour

11/06/2019

Van woensdag 12 juni tot en met zondag 16 juni vindt de 89ste editie van de Baloise Belgium Tour plaats. De eerste rit start in Sint-Niklaas en de rittenkoers zal haar ontknoping kennen in Beringen. Met twee vlakke ritten, twee heuvelachtige etappes en een tijdrit heeft de Baloise Belgium Tour quasi alles in huis. Ook de ‘Gouden Kilometer’, het unieke bonificatiesysteem in volle finale, zou wel eens beslissend kunnen worden in deze rittenkoers.

Lotto Soudal-renner Jens Keukeleire schreef de voorbije twee edities van de Baloise Belgium Tour op zijn naam. Ook dit jaar wil de ploeg met de hoofdprijs gaan lopen en zal er een sterk team aanwezig zijn. Tim Wellens en Victor Campenaerts zullen de kopmannen van dienst worden. Sportief directeur Kevin De Weert heeft er alvast vertrouwen in.

De Weert: “Het parcours van de Baloise Belgium Tour is gelijkaardig aan dat van vorige jaren. Met een rit richting de kust, ééntje in de Vlaamse Ardennen, een tijdrit en een lastige etappe in de Ardennen is er voor ieder wat wils. De Baloise Belgium Tour is vaak een secondespel en ook de Gouden Kilometer is meestal van groot belang. Op zaterdag wordt de koninginnenrit betwist. Naast tal van andere hellingen staat er in de diepe finale een dubbele beklimming van de Roche-aux-Faucons op het programma. Die lastige helling uit Luik-Bastenaken-Luik wordt doorslaggevend tijdens de zaterdagetappe.”

“Met Victor Campenaerts en Tim Wellens hebben we twee sterke kopmannen in onze rangen. Victor heeft er net de Giro opzitten en zou dus in goede conditie moeten verkeren. Tim Wellens bouwt op richting de Ronde van Frankrijk en moet ook zeker kunnen meespelen voor winst. Eerst en vooral zal Victor een zo goed mogelijke tijdrit proberen af te werken. Hopelijk kunnen we daar een goede uitgangspositie bemachtigen. Dan komt het er op aan om onze twee troefkaarten zo goed mogelijk uit te spelen, vooral tijdens de etappe op zaterdag.”

“De proef tegen de klok in Grimbergen is met een afstand van negen kilometer relatief kort. Victor verkiest een iets langere tijdrit - idealiter rond het uur - maar hij heeft bijvoorbeeld in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico al bewezen dat die afstand hem ook ligt. De opdracht tegen de klok in Grimbergen bevat een paar technische bochten, maar ook genoeg rechte stukken waar Victor zijn kracht en aerodynamisch voordeel kan uitspelen. Daarnaast ben ik benieuwd naar de prestatie van Brent Van Moer, die zijn eerste individuele tijdrit bij de profs zal afwerken. Ik zou hem dan ook liefst wat sparen tijdens de eerste ritten.”

“Met Tim en Victor in de selectie zullen de andere jongens vooral in dienst rijden. Iversen en Frison zijn twee sterke renners die de ploeg goed moeten kunnen ondersteunen. Jelle Wallays - die vorig jaar heel sterk was in de Ardennenrit - rijdt na heel wat tegenslag de voorbije maanden opnieuw zijn eerste wedstrijdkilometers. Met Adam Blythe - die na fysieke problemen in de Ronde van Romandië ook opnieuw de eerste wedstrijdkilometers maakt - proberen we mee te spelen in de mogelijke massasprints."

Selectie Lotto Soudal: Adam Blythe, Victor Campenaerts, Frederik Frison, Rasmus Byriel Iversen, Brent Van Moer, Jelle Wallays en Tim Wellens.

Sportdirecteurs: Kevin De Weert en Kurt Van de Wouwer.

Rittenschema

Rit 1 Woensdag 12 juni: Sint-Niklaas – Knokke-Heist (184,3 km)

Rit 2 Donderdag 13 juni: Knokke-Heist – Zottegem (180,8 km)

Rit 3 Vrijdag 14 juni: Grimbergen – Grimbergen (ITT - 9,2 km)

Rit 4 Zaterdag 15 juni: Seraing – Seraing (151,1 km)

Rit 5 Zondag 16 juni: Tongeren – Beringen (158,4 km)

Partners

X