WorldTour

Tweede ritzege voor Ewan in Ronde van Turkije!

21/04/2019

Caleb Ewan heeft vandaag in Istanbul zijn tweede ritzege in de Ronde van Turkije geboekt. In de slotetappe troefde de Australische pocketsprinter op de technische aankomst in Istanbul de Nederlander Fabio Jakobsen  en de Ier Sam Bennett af. Ewan tankt met zijn twee etappezeges vertrouwen in de aanloop naar zijn volgende grote doel, de Giro d’Italia.

De ruim 170 kilometer lange etappe tussen Sakarya en Istanbul werd gekleurd door vijf vroege vluchters, maar veel ruimte werd hen echter niet gegund. In de achtervolging op het vijftal nam Harm Vanhoucke aan de kop van het peloton heel wat werk voor zijn rekening. Op vijf kilometer van de meet werd de ontsnapping bij de lurven gegrepen en maakten de renners zich op voor de aangekondigde sprint in het centrum van Istanbul. Dat was echter buiten Sam Bennett gerekend, die met een aanval in de slotkilometer op de verrassing probeerde te spelen. Caleb Ewan moest een forse inspanning leveren om de Ier nog terug te halen, maar de Australiër hield aan het eind nog wat energie over om Bennett te remonteren en uiteindelijk solo te finishen. Zo had Ewan ruim de tijd om zijn tweede ritzege in de Ronde van Turkije te vieren.

Caleb Ewan: “Met Jasper De Buyst en Carl Fredrik Hagen die ontbraken, moesten we het vandaag met twee renners minder doen. Idealiter hadden we voor een aankomst zoals vandaag nog wat meer ploegmaats over, maar we hebben alles gegeven met de resterende manschappen. Harm Vanhoucke reed bijna de volledige dag op kop van het peloton en Roger Kluge bracht me in de aanloop naar de finish in een perfecte positie. Zonder zijn inspanning was het moeilijk geweest om op een dergelijke aankomst te winnen.”

“De aanval van Sam Bennett verraste me niet echt. Ik bekeek de etappe van vorig jaar en ook toen ging hij van ver aan. Toen bleef hij echter wel uit de greep van het peloton. Nu waren er nog enkele renners van Deceuninck- Quick Step aanwezig voorin en wist ik dat het moeilijk zou zijn voor hem om vooruit te blijven. Ik maakte handig gebruik van het overtal van Deceuninck – Quick Step. Wanneer ik ze iets zag terugzakken, voelden mijn benen nog goed aan en plaatste ik zelf een versnelling. Op die manier maakte ik de aansluiting bij Bennett. Ik wou als eerste de laatste bocht ingaan, dus passeerde ik hem meteen. Toen ik uit de ultieme bocht kwam, merkte ik dat ik een klein kloofje had. Toen was het zaak om alles te geven tot op de streep. Het was een erg lastige aankomst, maar ik ben heel gelukkig met het resultaat.”

“Ik wist niet goed wat te verwachten bij aanvang van de Ronde van Turkije. Ik startte eerlijk gezegd niet met de best mogelijke conditie. Met de twee ritzeges draait het dus veel beter uit dan aanvankelijk gedacht. Uiteraard geeft het me vertrouwen richting de Giro d’Italia. Ik heb zeker nog wat werk voor de boeg, maar de Ronde van Turkije zorgt alvast voor een vertrouwensboost.”

Partners

X