WorldTour

Tomasz Marczyński blikt vooruit op Ronde van Polen

01/08/2019

Op zaterdag 3 augustus begint de 76ste editie van de Ronde van Polen. De zevendaagse WorldTour-rittenkoers bevat drie relatief vlakke etappes en vier etappes waar de klimmers aan zet zijn. De wedstrijd wordt beschouwd als de ideale voorbereiding op de Vuelta, die start op 24 augustus. Tijdens de Ronde van Polen zal Lotto Soudal met een aangepast shirt, onder de naam Lotto Fix ALL, in het peloton te zien zijn. Thuisrijder Tomasz Marczyński blikt vooruit.

Tomasz Marczyński: “De eerste drie ritten zijn kansen voor de sprinters. De vierde etappe is een nieuwe die heel zwaar oogt, zeker in de finale. Ik zal de rit verkennen omdat ik er niet ver vandaan woon. De laatste drie dagen zijn weggelegd voor de klimmers in het peloton. Zij kunnen dan hun kracht tonen op de zware cols en de vele hoogtemeters die die met zich meebrengen.”

“De Ronde van Polen is een heel speciale koers voor mij omdat Polen mijn thuisland is. Met de rit in Krakau is er zelfs een etappe in mijn geboortestad. Mijn familie en vrienden zullen er zijn om mij te steunen en dat is iets wat je voor altijd onthoudt. Zij zullen mij de nodige boost geven om nog beter te presteren.”

“Ik heb zeer hard gewerkt de laatste drie maanden. Ik heb drie weken op hoogtestage doorgebracht met het oog op de Ronde van Polen. Het plan was om ervoor de Ronde van Wallonië te rijden, maar al in de eerste etappe moest ik opgeven omdat ik me niet goed voelde. Ik had koorts, ik moest overgeven, … Ik voelde me belabberd.”

“Ik voel me nog steeds wat zwak, maar gisteren heb ik al twee uur rustig kunnen fietsen en ik heb ook nog drie dagen om te herstellen. Mijn conditie na de hoogtestage was heel goed, dus ik hoop dat ik die niet zal verliezen door deze periode van ziekte. Ik blijf in ieder geval gemotiveerd.”

“Ik ken de wegen in Polen goed, dus zal ik de jongeren in de ploeg onder mijn hoede nemen en hen helpen zoveel ik kan. Met Bjorg hebben we iemand die de capaciteiten heeft om voor het algemeen klassement te strijden. De Ronde van Polen zit vol met korte en explosieve cols, wat hem perfect ligt. Ikzelf eindig meestal rond de tiende plaats in het algemeen klassement en ik denk dat ik dat ook dit jaar kan verwezenlijken. Jelle Wallays en ik zullen meerdere keren proberen in de aanval te gaan en Enzo Wouters is er om de sprints voor zijn rekening te nemen.”

 Rittenschema​​​​​​​

Rit 1 Zaterdag 3 augustus: Krakau – Krakau (136 km)

Rit 2 Zondag 4 augustus: Tarnowskie Gory – Katowice (153 km)

Rit 3 Maandag 5 augustus: Chorzów – Zabrze (157 km)

Rit 4 Dinsdag 6 augustus: Joworzno – Śląskie-Kocierz (173 km)

Rit 5 Woensdag 7 augustus: Wieliczka Salt Mine – Bielsko-Biała (154 km)

Rit 6 Donderdag 8 augustus: Zakopane – Zakopane (150 km)

Rit 7 Vrijdag 9 augustus: Bukovina Resort – Bukowina Tatrzańska (132,5 km)

Selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Carl Fredrik Hagen, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczyński, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters.

Sportdirecteurs: Mario Aerts en Kevin De Weert.

Partners

X