WorldTour

Tim Wellens klaar voor WK-wegrit!

27/09/2019

Komende zondag strijden de mannen elite in Yorkshire om de wereldtitel. Tim Wellens maakt als enige Lotto Soudal-renner deel uit van een ijzersterke Belgische selectie die een gooi doet naar de regenboogtrui. Tussen de start in Leeds en de finish in Harrogate wacht maar liefst 285 kilometer koers, het langste WK sinds 1976. Wellens wikt en weegt het parcours, de persoonlijke ambities en het koersverloop.

Tim Wellens: “Zowel de aanloop als de lokale rondes zijn vrij technisch, met enkele smalle passages en vervelende bochten. Er zijn een paar technische afdalingen die in regenachtige omstandigheden gevaarlijk kunnen worden. Maar ik vind het zeker een attractief parcours.”

“Mijn conditie is steeds goed tijdens deze periode van het seizoen en ik heb een portie gezonde ambitie voor zondag. Ik ben geen kopman, in tegenstelling tot mijn functie bij Lotto Soudal. Binnen de ploeg zijn er twee speerpunten en daarnaast zijn er veel renners met een vrije rol. Daarin kan ik me wel goed vinden. Het is duidelijk dat iedereen, behalve de kopmannen, zal proberen anticiperen en ik denk dat het parcours zich daar uitstekend toe leent.”

“Veel zal afhangen van de weersomstandigheden, maar redelijk wat ploegen hebben er baat bij om niet te lang te wachten om de wedstrijd open te breken, maar ik twijfel echter of het nuttig is om de koers al voor de lokale rondes in gang te steken. De voorspelde regen speelt niet enkel in mijn voordeel, maar ook in het voordeel van de volledige Belgische ploeg.”

“De omloop is zeker zwaar genoeg om van de pure sprinters af te geraken, maar een dergelijk technisch parcours is op maat gemaakt van renners als Sagan en Van der Poel, die bovendien nog een sterk eindschot in de benen hebben. Maar als het uitdraait op een lastige wedstrijd, wordt het ook een tactisch steekspel en zal er in de finale sowieso naar elkaar gekeken worden. Natuurlijk is het beter om alleen te finishen, maar in een sprint hoef ik niet heel bang te zijn. Mannen als Matthews, Trentin of Van der Poel kan ik niet kloppen in de sprint, maar ik ben zeker niet traag aan de meet. Het wordt ook geen normale sprint, de licht oplopende aankomst doet me wat denken aan die van Houffalize, waar ik dit jaar tijdens de BinckBank Tour de etappe won.”

Partners

X