WorldTour

Thomas De Gendt, tussen Giro en Tour

12/06/2019

Lotto Soudal-renner Thomas De Gendt rijdt dit jaar voor het eerst de drie Grote Rondes. Thomas is nog maar net terug van de Giro d’Italia of hij heeft alweer een ander doel voor ogen: de Ronde van Frankrijk. De allrounder geeft een inkijk in de periode tussen de afgelopen Giro d’Italia en de komende Ronde van Frankrijk.

Thomas De Gendt: “De Giro was voor iedereen heel zwaar, maar we hebben het tot een goed einde weten te brengen. We trokken richting ItaliĆ« met een bepaald doel voor ogen, namelijk ritwinst. We slaagden er zelfs twee keer in met Caleb Ewan en daarnaast behaalden we nog enkele mooie ereplaatsen.”

“Qua trainingsschema zal ik me de komende weken beperken. Met de Giro in de benen hoef ik geen lange duurtrainingen meer te doen. Ik zal nu trainen tot aan het Belgisch kampioenschap, waar ik aan de tijd- en wegrit deelneem. Daarnaast zal ik nog drie dagen in Spanje en twee dagen in de Vogezen trainen. De overige trainingen zullen dicht bij huis plaatsvinden.”

“De Belgische kampioenschappen heb ik nodig om mijn competitieritme te onderhouden. Winst zou heel mooi zijn maar lukt dat niet, dan heb ik alleszins die trainingen in de benen met het oog op de Ronde van Frankrijk.”

“In de Tour de France zullen we in de eerste plaats proberen een ritoverwinning binnen te halen met Caleb Ewan. Hopelijk kan hij al in de eerste week zegevieren zodat er een hoop stress van de schouders van de rest van het team valt. Winnen in Brussel zou bijvoorbeeld de perfecte start zijn, maar de Tour blijft natuurlijk een geval apart. Het zal moeilijk worden.”

“Ikzelf zal in de Ronde van Frankrijk natuurlijk ook voor een ritzege gaan. Volgens mij liggen er dit jaar meer mogelijkheden in de Tour dan in de Giro. Na de eerste rustdag zal het peloton de vluchters vaker laten begaan en daar ligt mijn kans. Ik ben niet meteen bijgelovig, maar als ik tijdens de Ronde van Frankrijk in kamer 103 slaap, mag je toch rekening met me houden. Ik won al vaak met dat nummer en dat zal altijd speciaal blijven.”

Partners

X