WorldTour

Thomas De Gendt tot einde 2022 bij Lotto Soudal

21/07/2020

Thomas De Gendt tot einde 2022 bij Lotto Soudal

Op het trainingskamp van Lotto Soudal in de Vogezen maakte Thomas De Gendt (33) bekend dat hij twee jaar langer blijft bij zijn huidig team. De Gendt had nog een lopend contract tot einde 2020.

“Eigenlijk was het een evidente keuze. Eerlijk, nooit heb ik getwijfeld om elders te gaan. Ik voel me hier goed. Waarom zou ik weggaan?”, vertelt Thomas De Gendt. “Ik ken dit huis inmiddels al zes jaar. Waarom zou ik verkassen? Lotto Soudal kent me en geeft me de vrijheid, die ik nodig heb, de vrijheid die andere teams me allicht niet kunnen geven. Samen wonnen we al zo vaak. Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog meer zullen winnen. Samen dus.”

Thomas De Gendt behaalde reeds ritzeges in de drie Grote Ronden - Tour (2x), Giro en Vuelta - en zal zich blijven focussen op dit soort wedstrijden.

“Voor de klassiekers hebben we Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb. Ik zal ze daar helpen, waar ik kan. Mijn persoonlijke droom blijft wel een rit gewonnen te hebben in alle tien grootste rittenkoersen. Ik won al in Catalonië, Zwitserland, Romandië,  Parijs-Nice en Dauphiné. Ik mis enkel nog Tirreno en Baskenland. Dat zit er niet in voor 2020 maar ik heb nog enkele jaren voor me, met steun van Lotto Soudal.

“Ik ben gelukkig te zien dat Thomas zich hier thuis voelt”, aldus John Lelangue, General Manager van Lotto Soudal. “Thomas wint en laat winnen. Deze contractverlenging is goed voor de stabiliteit en de continuïteit van de ploeg. Thomas begrijpt dat we een visie hebben. Alleen al voor zijn palmares en zijn loyauteit hebben we hem nodig. Het is fijn te zien dat dat gevoel wederzijds is. De toekomst ziet er goed uit. Overigens, meer versterkingen voor de ploeg kondigen we eerstdaags aan.”

Partners

X