WorldTour

Thomas De Gendt knap vierde in tijdrit Parijs-Nice

11/03/2020

Thomas De Gendt knap vierde in tijdrit Parijs-Nice

LOTTO SOUDAL’s Thomas De Gendt eindigde op de vierde plaats in de vierde rit van Parijs-Nice, een 15 km lange individuele tijdrit in Saint-Amand-Montrond. De winst was voor de Deen Søren Kragh Andersen. Geletruidrager Maximilian Schachmann eindigde tweede op 6 seconden. Kasper Asgreen en Thomas De Gendt eindigden op respectievelijk 12 en 13 seconden van Kragh.

Uiteraard ben ik ontgocheld”, zo vertelde Thomas De Gendt. “Ik rijd om te winnen, of voor het podium toch in een tijdrit, sinds vorg jaar. Jaren geleden, toen ik startte met de ambitie om top 20 te rijden, was ik blij met een top 10-plek, maar nu ligt dat anders. Ik heb afgelopen winter ook ernstig geïnvesteerd in het tijdrijden, zowel in materiaal als in tijd. Ik ben vierde. Eigenlijk mag ik niet klagen voor mijn eerste tijdrit van het jaar. Bij de verkenning had ik al een goed gevoel en met Kevin De Weert achter mij werkt alles wel goed.”

Opvallend was dat Thomas De Gendt geen zwak moment kende in de tijdrit en zowel op de twee hellingen als in de afdalingen en het vlakke sterk presteerde.

Op een tijdrit van 15 kilometer hoef je je niet te sparen, anders win je nooit. Hier kon je het verschil, maken op de twee beklimmingen, op het stuk vals plat na de tweede klim en in het stuk tegen de wind in naar de finish toe. Daarom dat ik er wel voor zorgde dat ik niet a bloc boven kwam. Toch trapte ik bergop nog altijd 500 Watt hoor. Het was beredeneerd fietsen. De test is geslaagd, mag ik zeggen. De conditie is goed. Het ziet er mooi uit voor het verdere verloop van het seizoen”, zo besloot Thomas De Gendt.

Partners

X