WorldTour

Thomas De Gendt blikt vooruit op de Giro

11/05/2019

Thomas De Gendt zal dit jaar starten in de drie Grote Rondes. De Lotto Soudal-renner vertelt over die ambitie, terwijl hij ook vooruitblikt op zijn doelen in de Giro.

Thomas De Gendt: “Gedurende de voorbije jaren reed ik steeds twee Grote Rondes. Omdat Adam Hansen ze telkens alle drie reed, wou ik dat ook ooit eens proberen. Het doel is natuurlijk om de drie Rondes uit te rijden, maar niet enkel dat. Ik wil er namelijk ook goed presteren. In de Giro mik ik op een ritzege. Als dat lukt, is mijn seizoen al voor de helft geslaagd. In het hooggebergte is het heel moeilijk om te winnen, maar toch heb ik er reeds mooie prestaties geleverd. Ik heb heel wat ritten aangestipt die mogelijks interessant kunnen zijn, maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop.”

“Ik hou ook het bergklassement in de gaten. Ik heb gekeken waar de meeste punten te verdienen zijn. Het is niet echt een doel op zich voor mij, maar dat kan het wel nog worden. Het is echter zo dat als je vier of vijf dagen specifiek op dat klassement focust, je kansen op ritwinst slinken.”

Partners

X