Ladies

Teuntje Beekhuis wordt een van de Lotto Soudal Ladies in 2020

25/10/2019

De volgende aanwinst van de Lotto Soudal Ladies die we aan u voorstellen is Teuntje Beekhuis. Deze 24-jarige Nederlandse is een relatieve nieuwkomer in het peloton. Ze maakte vorig jaar haar entree bij de elite en kwam na een talentendag terecht bij Parkhotel Valkenburg. In het shirt van het Biehler Pro Cycling Team behaalde ze dit jaar onder andere de twaalfde plaats in de Erondegemse Pijl, de twaalfde plaats in de zesde etappe van de Tour Cycliste Feminin de l’Ardèche en de zevende plaats in de tweede rit van de Vuelta a Burgos. In 2020 zal ze dus als Lotto Soudal-renster verder bouwen aan haar nog prille wielercarrière.

Teuntje Beekhuis: “Ik nam in 2018 deel aan een talentendag die georganiseerd werd door Parkhotel Valkenburg. Ik fietste toen al enkele jaren recreatief. Voordien had ik lang paard gereden en het kriebelde om opnieuw competitief te sporten. Mensen hadden me al gezegd dat ik mijn kans eens moest wagen in een wielerwedstrijd en ik besloot om een licentie aan te vragen. In de zomer van vorig jaar diende dan de talentendag van Parkhotel Valkenburg zich aan. Tijdens die talentendag moesten we vermogenstesten afleggen, metingen ondergaan en gesprekken voeren. De ploeg bood me achteraf een stagecontract aan.”

Ik beschik alvast over een groot doorzettingsvermogen en geef niet snel op.

Teuntje Beekhuis: “Ik had bij het aanvragen van mijn licentie nooit gedacht dat alles zo snel zou veranderen en dat ik in 2020 voor een team als Lotto Soudal zou rijden. Met deze transfer zet ik alweer een stap vooruit. Ik hoop me binnen het team verder te kunnen ontwikkelen. Ik wil me heel graag toeleggen op het klimwerk. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat mijn sterktes daar liggen. Ook toen fietsen nog louter een hobby was, voelde ik al dat lastigere parcours me goed afgingen en bovendien vond ik het altijd al leuk om doen. De Giro Rosa en Amstel Gold Race zijn mijn droomwedstrijden.”

“Ik wil ook bijleren op vlak van koersinzicht en dat kan zeker bij een ervaren ploeg als Lotto Soudal. Het is zo dat de meeste vrouwen in het peloton al vele jaren koersen, van jongs af, en ik merk dat ik een achterstand heb wat tactisch inzicht betreft. Omdat ik nog veel moet leren, is het moeilijk om nu al persoonlijke resultaten voorop te zetten. Ik zal zeker Julie Van De Velde en de ploeg bijstaan in de lastigere koersen. Ik hoop vooral het beste uit mezelf te halen. Ik beschik alvast over een groot doorzettingsvermogen en geef niet snel op. Dat zal nog van pas komen.”

 

Foto's: Van Alst Photography

Partners

X