Captains Of Cycling

Terugblik op de Lotto 6-daagse Vlaanderen Gent

27/11/2018

Iljo Keisse trok samen met zijn kompaan Elia Viviani aan het langste eind. Zilver was voor Team Baloise Insurance, dat bestond uit Robbe Ghys en Kenny De Ketele, die de Zesdaagse uitreed met – hou je vast – vier gebroken ribben. Het podium werd vervolledigd door ons CoC-team, dat hiermee een geweldige prestatie neerzette. Onze eigenste Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande hebben het onderste uit de kan gehaald en dat leverde hen een welverdiende derde plaats op.

Op 16 november – de derde ‘nacht’ van de Zesdaagse – stond onze Captains of Cycling-tandem zelfs aan de leiding. Maar toch hebben ze die leidersplek weer moeten afgeven. De hele Zesdaagse was een nek-aan-nekrace, waarbij de koppels elkaar overduidelijk het vuur aan de schenen legden.

Voor de start van de vijfde avond had de Buyst er een goed oog in en dokterde hij de volgende strategie uit: “als je het klassement bekijkt, staan we op de derde plaats. Maar wel met 26 punten minder dan de leiders. De bedoeling is om in dezelfde ronde te blijven als Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys. En in de nevennummers ons puntenaantal wat te verhogen. Op de laatste dag zijn er nog een pak punten te verdienen, maar als we nu de kloof al kleiner kunnen maken, gaan we daar zeker niet op wachten.”

De Buyst maakt ook nog een eindbalans op en blikt tevreden terug op zijn Zesdaagse: “het deed deugd om hier terug te zijn en weer mee te doen met de wereldtop. Na zo’n lang wegseizoen gingen we niet af, dat is ook al veel. Het was niet evident om zonder echte pistevoorbereiding te starten, maar we trokken onze plan. Wij hebben ons geamuseerd in ’t Kuipke, al was het soms serieus afzien. Mochten de organisatoren ons vragen om volgend jaar opnieuw een koppel te vormen, zou ik zeker geen ‘nee’ zeggen.” (Bron: HLN)

 

Ook heel wat Captains waren als VIP getuige van het spannende schouwspel en konden waarnemen hoe de laatste ronde de temperatuur in het Kuipke gevoelig de hoogte inging. Bovendien kropen enkele sportieve Captains op hun fiets voor een snelcursus pisterijden. En zij konden beamen dat baanwielrennen een kunst op zich is. “Die mannen doen het belachelijk simpel lijken, maar dat is het toch niet”, deelt een Captain al lachend mee. Blijven trappen was de boodschap! Wil jij weten hoe jouw Captainvrienden het ervan afbrachten? Ga dan zeker eens door het fotoalbum of bekijk de aftermovie hieronder.

Ten slotte was er ook een stand aanwezig van Captains of Cycling om talloze wielergeïnteresseerden te informeren over ons project. Aanwezigen konden er ook hun pronostiek invullen door een gokje te wagen over hoeveel punten het winnende duo zou verzamelen.

X