WorldTour

Steff Cras over zijn Tour de France-selectie. “Een droom die uitkomt.”

27/06/2020

Steff Cras over zijn Tour de France-selectie. “Een droom die uitkomt.”

Lotto Soudal was er vroeg bij om zijn volledige selectie voor de Tour de France (29 augustus - 20 september) op papier te zetten. “Waarom langer wachten? Al onze renners zullen klaar zijn tegen de start van de competitie”, vertelt General Manager John Lelangue.  “Het heeft geen zin om iedereen in het ongewisse te laten over het programma. Integendeel, het brengt gemoedsrust voor iedereen.”

De meest verrassende naam in het achttal dat Lotto Soudal in de Tour de France zal vertegenwoordigen is die van de jonge Steff Cras. Cras is 24, komt uit Westerlo en reed de afgelopen twee seizoenen voor Katusha-Alpecin.

Ook ik was verrast, maar zeer aangenaam verrast”, zegt Steff Cras. “Ik ben nieuwkomer in de ploeg, het is al een speciaal, erg kort, seizoen en ik kom tussen al die grote namen terecht.

Naast Cras staan inderdaad Caleb Ewan, met zijn sprintlocomotieven Roger Kluge en Jasper De Buyst, samen met Philippe Gilbert, Tim Wellens, John Degenkolb en Thomas De Gendt aan de start in Nice.

Het is leuk dat de ploeg mij het vertrouwen schenkt, ondanks het feit dat ik amper gekoerst heb voor Lotto Soudal in 2020. De ploeg zocht een renner van mijn type voor die achtste plek in de ploeg. Iemand die kan helpen in het vlakke en die ook in de bergritten bij Caleb Ewan, onze absolute prioriteit in de Tour, kan blijven. In de eerste bergritten blijf ik bij hem en kan ik misschien wat krachten sparen die me dan ook later van pas kunnen komen in de overgangsritten.”

Steff Cras is een generatiegenoot van titelverdediger Egan Bernal en is zelf ook een goed klimmer. Als belofte liet Cras zich al opmerken in het hooggebergte, toen hij nog reed in het U23 Lotto Soudal team. Cras leeft voor zijn job, is op en top professioneel bezig wat voeding en training betreft.

Alle procentjes helpen. Mijn conditie zal zeker goed genoeg zijn om aan de Tour te beginnen. Op dat vlak maak ik me geen zorgen. Stress heb ik niet. Eerder dit jaar, in de UAE Tour, reed ik al aan de zijde van Caleb Ewan. Het klikt goed. Caleb is een echte leider. Je begrijpt meteen wat hij wil. Ik tel nu al af naar de start van de Tour. Dit is echt een droom die uitkomt”, besluit Steff Cras.

Partners

X