WorldTour

Stefano Oldani tekent tweejarig profcontract bij Lotto Soudal

11/09/2019

De beloftevolle Italiaan Stefano Oldani wordt volgend jaar prof bij Lotto Soudal en tekent een contract voor twee seizoenen. De 21-jarige Oldani is de derde Italiaanse renner in de geschiedenis van Lotto Soudal.

Na een passage bij Team Colpack mocht Oldani eind vorig jaar stage lopen bij Kometa Cycling Team, wat hem een plekje in het team voor 2019 opleverde. Oldani bleef dit jaar de ereplaatsen aan elkaar rijgen in onder meer de Tour of Antalya, de Vuelta a Castilla y Leon en de Ronde van Hongarije. Daarnaast sprintte hij in de afgelopen Ronde van de Toekomst, telkens na een lastige etappe, naar een derde en vijfde plek in de daguitslag. Oldani is in de wolken met zijn overstap naar Lotto Soudal.

Stefano Oldani: “Uiteraard is het een waar genoegen en een droom om volgend jaar deel uit te maken van het team. Lotto Soudal is één van de beste ploegen ter wereld en ik wil het team dan ook bedanken voor deze enorme kans. Ik zal dan ook steeds het beste van mezelf geven als teken van dankbaarheid. Wielrennen is een heel belangrijke sport in België en wordt van heel dichtbij gevolgd. België is dus het land bij uitstek om alles over koers te weten te komen en Lotto Soudal is het perfecte team om het profwielrennen onder de knie te krijgen.”

“Ik begon met fietsen op vijfjarige leeftijd en momenteel sta ik voor een belangrijk hoofdstuk uit mijn carrière, volgend jaar wordt mijn eerste seizoen als professioneel wielrenner. Ik ben meer een sprinterstype, maar ook een erg compleet renner. Ik rijd goed bergop en ben daarnaast ook snel aan de meet. Ik hou zowel van de rittenkoersen als de grote klassiekers zoals Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.”

“Tijdens de komende twee jaar zal ik er uiteraard alles aan doen om mijn toekomstige ploegmaats zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik wil zo veel mogelijk bijleren van de ervaren Lotto Soudal-renners. Uiteraard ken ik jongens zoals Caleb Ewan, Tim Wellens en Philippe Gilbert, die volgend jaar het team zal vervoegen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met hen te koersen. Mijn eerstvolgende wedstrijd wordt de Coppa Agostoni, waaraan ik deelneem met de Italiaanse selectie, daarna rijd ik misschien nog een andere profkoers. Het wereldkampioenschap voor beloften is zeker een mogelijkheid, maar die selecties zijn nog niet aangekondigd.”

Stefano Oldani

Nationaliteit: Italiaans
Geboortedatum: 10.01.1998 – Busto Arsizio (Varese)
Woont in Busto Garolfo (Milaan)
1m78 – 62 kg

Partners

X