WorldTour

Selecties Münsterland, Eurométropole en Famenne Ardenne Classic

01/10/2019

Deze week staat Lotto Soudal aan de start van drie eendagswedstrijden. Op donderdag 3 oktober is er de 14de editie van de Sparkassen Münsterland Giro (1.HC). Tussen de start in Emsdetten en de finish in Münster krijgen de renners ruim 190 kilometer koers voor de wielen geschoven. Ondanks de heuvelachtige openingsfase is de wedstrijd meestal voer voor sprinters en ook dit jaar staan er heel wat snelle mannen aan het vertrek.

Op zaterdag 5 oktober betwist Lotto Soudal tussen La Louvière en Doornik de Tour de L’ Eurométropole. Onderweg staan heel wat hellingen op het programma en ook de vier lokale ronden in Doornik zorgen ongetwijfeld voor een boeiend koersverloop en een spannende finale.

Maxime Monfort rijdt op zondag 6 oktober in eigen provincie zijn laatste wedstrijd als professioneel wielrenner. Tijdens de Famenne Ardenne Classic (1.1) wacht 180 kilometer koers, met drie afsluitende lokale ronden in en rond Marche-en-Famenne, waarin de Côte de Roy (2,3 kilometer à 4,8%) wellicht fungeert als scherprechter.

Hieronder vindt u de selecties voor de komende drie eendagskoersen.

Münsterland Giro: Victor Campenaerts, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Lawrence Naesen, Brent Van Moer, Brian Van Goethem en Enzo Wouters.

Sportdirecteur: Herman Frison.

Tour de L’ Eurométropole: Stan Dewulf, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Brian Van Goethem, Jelle Wallays en Enzo Wouters.

Sportdirecteur: Marc Wauters.

Famenne Ardenne Classic: Stan Dewulf, Jens Keukeleire, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Brian Van Goethem en Jelle Wallays.

Sportdirecteur: Frederik Willems.

Partners

X