U23

Sébastien Grignard wordt profrenner bij Lotto Soudal

23/07/2020

Sébastien Grignard wordt profrenner bij Lotto Soudal

Lotto Soudal heeft een overeenkomst gesloten met het jonge Belgische talent Sébastien Grignard. Grignard (21) is een tijdritspecialist en al drie jaar lid van het Lotto Soudal Development Team. Hij tekende een contract voor de seizoenen 2021 en 2022.

Ongelooflijk is dit. Ik ben meer dan blij met de overgang naar het World Tour Team. Ik had dit niet meteen verwacht, gezien het toch wel speciale seizoen dat we meemaken. Het is nu zo goed als onmogelijk om je waarde te bewijzen en teammanagers te overtuigen. Nu popel ik om te tonen wat ik waard ben, en niet alleen in het tijdrijden. Eerlijk gezegd, ik ben gek van de Vlaamse koersen”, zo vertelt Sébastien Grignard. “Lotto Soudal heeft altijd vertrouwen in me gehad, ook in mijn eerste jaar bij de beloften dat volledig de mist in ging wegens mononucleose. Ik hoop het team zo snel mogelijk te bedanken met goede prestaties.”

Grignard, afkomstig uit Ghlin, kwam al met de nodige adelbrieven naar de beloftencategorie: derde op het Europees kampioenschap tijdrijden, vierde in Parijs-Roubaix en twee Belgische titels (zowel op de weg als in het tijdrijden). Ook het afgelopen seizoen stond Grignard op het podium van het BK waar ploegmaat Florian Vermeersch won.

Grignard heeft talent. Zijn medische testen laten daar geen twijfel over bestaan. In het Development Team van Kurt Van de Wouwer toonde Grignard ook altijd de juiste instelling en was hij een perfecte team player”, vertelt Lotto Soudal General Manager John Lelangue. “Nog voor aanvang van dit seizoen volgden we hem op van kortbij. Al meteen in zijn eerste wedstrijd dit seizoen, Brussel-Opwijk, finishte hij tweede. Hij was klaar voor het seizoen 2020. Ik ben ervan overtuigd dat hij snel zal bevestigen.

Partners

X