WorldTour

Opnieuw raak voor Ewan in de Ronde van Frankrijk!

23/07/2019

Caleb Ewan heeft vandaag in Nîmes zijn tweede etappezege in de Ronde van Frankrijk geboekt! In de vooraf aangekondigde massasprint snelde de aalvlugge Australiër op een indrukwekkende manier naar de overwinning! De Italiaan Viviani en de Nederlander Groenewegen werden respectievelijk tweede en derde. Tim Wellens ontving zijn veertiende bolletjestrui.

In tropische weersomstandigheden trokken de renners zich in Nîmes op gang voor de laatste week van de Ronde van Frankrijk. Vrijwel meteen na de start kregen Bak, Gougeard, Ourselin, Rossetto en Wisniowski de zegen van het peloton. De voorsprong van het vijftal liep - door de strakke controle van de sprintersploegen - nooit hoog op, maar toch werden de vluchters slechts op enkele kilometers van de meet gegrepen.

Op vijftien kilometer van de aankomst werd - op een niet-gecategoriseerde helling - het tempo ferm de hoogte ingejaagd. De sprinters werden op de proef gesteld, maar uiteindelijk werd het een massasprint in Nîmes. Daarin sprintte Caleb Ewan met een katachtige versnelling autoritair naar zijn tweede etappewinst in de Ronde van Frankrijk! Voor Tourdebutant Ewan is het al zijn zesde podiumplaats, waaronder twee overwinningen.

Caleb Ewan: “Het was extreem warm vandaag en ik heb enorm afgezien. Ik dacht er bij momenten aan om Maxime Monfort weg te halen aan de kop van het peloton omdat ik niet dacht het te kunnen rekken tot aan de meet. Op een aantal hellingen zakte ik er helemaal door maar uiteindelijk bleef ik toch in de goede positie. Deze morgen, voor de start in Nîmes,  hebben we met de ploeg de laatste kilometer verkend. We wisten dus wat ons te wachten stond. Een lange laatste rechte lijn is niet altijd de meest gemakkelijke finish, omdat zowel timing als positionering moeilijker zijn. Jasper De Buyst deed een indrukwekkend lange lead-out en daarna zat ik aan het wiel van de andere snelle jongens, dus koos ik ervoor om vroeg aan te zetten. Dat heeft uiteindelijk ook zijn vruchten afgeworpen.”

“Dat mijn vrouw en dochter voor de eerste keer aanwezig zijn op een wedstrijd maakt het bijzonder. Het is ongelooflijk mooi om samen met hen de overwinning te kunnen vieren. Het was heel moeilijk om het vertrouwen te behouden na enkele tweede en derde plaatsen. Uiteindelijk lukte het tijdens de elfde etappe. Nu zorgt de eerstvolgende sprintkans meteen voor een tweede overwinning, dat is simpelweg fantastisch! Of ik nu de beste sprinter van de Tour ben? Ik denk dat er hier een aantal goede sprinters aanwezig zijn. Ik heb misschien wel bewezen de meest consistente sprinter te zijn, maar vandaag heb ik me alleszins de beste getoond.”

Videoverslag van de zestiende etappe:

Partners

X