WorldTour

Medische update

12/02/2019

Voor enkele Lotto Soudal-renners startte het seizoen niet zoals gehoopt. Zo kwam Jelle Wallays zwaar ten val in de Ronde van San Juan, brak Rasmus Iversen zijn sleutelbeen tijdens de Challenge Mallorca en moest Tim Wellens door ziekte verstek geven voor de Ster van Bessèges. Servaas Bingé - ploegdokter bij Lotto Soudal - geeft een medische update.

Servaas Bingé: “Jelle Wallays heeft een aantal consulten gehad bij verschillende specialisten. Er zijn nog enkele tandheelkundige ingrepen nodig, maar hij fietst voorlopig al rustig op de rollen. Het is nog vroeg om te evalueren in welke periode tijdens het voorjaar Jelle eventueel opnieuw in competitie zal treden. Maar hij is enorm gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te keren.”

“Rasmus Iversen - die zijn sleutelbeen brak tijdens de Challenge Mallorca - is geopereerd en krijgt momenteel vanuit de ploeg oefeningen die hij thuis uitvoert. Ik verwacht dat hij binnenkort de trainingen rustig kan hervatten. Pas wanneer hij enkele trainingsritten in de buitenlucht heeft gedaan, kunnen we definitief evalueren wanneer hij opnieuw wordt ingezet.”

“Tiesj Benoot - die zich bezeerde aan de pols na een val in San Juan - heeft de nodige onderzoeken gehad in Argentinië waaruit bleek dat de schade heel goed meevalt. Tiesj is momenteel - samen met Jens Keukeleire - op hoogtestage in de Sierra Nevada, waar hij zijn geplande trainingsprogramma kan afwerken.”

“Caleb Ewan heeft na de wedstrijden in Australië zijn wijsheidstanden laten weghalen. Dat is een vervelende ingreep en daarom lieten we de operatie zo snel mogelijk plaatsvinden zodat zijn geplande wedstrijdschema niet in het gedrang komt. Caleb is al opnieuw aan het trainen aan de intensiteit waaraan hij zou getraind hebben zonder die operatie.”   

“Tim Wellens is volledig hersteld van de virale infectie en heeft de trainingen hervat. Ook Harm Vanhoucke - die al vroeg in de Trofeo Andratx - Lloseta noodgedwongen moest opgeven door een infectie - is opnieuw goed aan het trainen.”

Partners

X