WorldTour

Maxime Monfort bereidt tweede seizoenshelft voor in de Sierra Nevada

08/06/2019

Na een korte rustperiode stoomt Maxime Monfort zich op hoogtestage in de Sierra Nevada klaar voor het vervolg van het seizoen. Monfort traint er samen met Lotto Soudal-ploegmakkers Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Jelle Wallays. De 36-jarige Belg vertelt waarom hij voor een hoogtestage kiest, welke soort trainingen hij er afwerkt en met welk doel hij naar de Ronde van Zwitserland trekt.

Maxime Monfort: “De stage verloopt prima en ook de trainingsomstandigheden zijn hier perfect. Onderaan de berg is het heel warm, een extra voordeel in de voorbereiding richting de volgende wedstrijden. Ook de sfeer is uitstekend.”

“Het eerste deel van het seizoen eindigde voor mij na de Ardennenklassiekers. Daarna nam ik even wat rust en deze periode is het ideale moment om de draad weer op te pikken en een goede basis te leggen voor het vervolg van het seizoen. Tijdens deze periode van het jaar train ik ook op een ietwat andere manier. De focus ligt namelijk meer op de langere inspanningen, in tegenstelling tot de trainingssessies voor de Ardennenklassiekers, waar de beklimmingen iets korter zijn.” 

“Tijdens een lange stage op hoogte is het belangrijk om eerst volledig aan de omstandigheden aan te passen. De eerste week wordt er meestal getraind aan duurtempo. Vanaf week twee wordt de intensiteit opgedreven en tijdens de derde week wordt er aan de specifieke koersinspanningen gewerkt. De trainingsintensiteit gedurende een hoogtestage verloopt dus crescendo.”

“Eigenlijk is er op een normale trainingsdag niet heel veel vrije tijd. Op een rustdag kijken we wat Netflix en de afgelopen weken was er natuurlijk de Giro d’Italia. Als tennisfan volg ik Roland Garros uiteraard op de voet. Ook kwam mijn gezin enkele dagen op bezoek en als familieman is dat op mentaal vlak zeker welgekomen tijdens een lange stage.”

“Na een zevental weken zonder competitie wordt de Ronde van Zwitserland mijn eerstvolgende wedstrijd. Eerst en vooral wordt het belangrijk om het koersritme opnieuw te pakken te krijgen. Klassementsambities heb ik niet in Zwitserland maar ik wil wel meestrijden voor ritwinst. Net zoals vorig jaar dus, toen ik tijdens de zesde rit vierde eindigde. Er zijn geen makkelijke etappes in de Ronde van Zwitserland. Binnen de ploeg biedt dat dus bijna iedere dag een mogelijkheid om voor de ritzege te gaan. Laat ons in de eerste plaats hopen dat ik met goede benen aan de start kom. Als dat een knap resultaat met zich meebrengt zou dat nog mooier zijn.”

Deze periode is het ideale moment om de draad weer op te pikken en een goede basis te leggen voor het vervolg van het seizoen.

Partners

X