WorldTour

Małecki en Van Gils naar Lotto Soudal

03/10/2020

Małecki en Van Gils naar Lotto Soudal

Opnieuw twee versterkingen voor Lotto Soudal. De Pool Kamil Małecki en de Belg Maxim Van Gils hebben een contract voor twee seizoenen getekend bij het Belgische WorldTeam. Małecki (24) komt over van CCC Team, Van Gils van het Lotto Soudal Development Team.

Kamil Małecki (24) werd dit jaar zesde in de Tour de Pologne. Hij droeg er ook een dag de gele leiderstrui. 2020 was zijn eerste jaar in de WorldTour, maar de jaren ervoor, telkens bij CCC, wist hij regelmatig te winnen. Zo werd hij vorig seizoen eindwinnaar van zowel de Bałtyk-Karkonosze Tour als van de CCC Tour Grody Piastowskie. Als jeugdrenner werd Małecki nog Pools kampioen veldrijden en pakte hij een medaille in het mountainbiken. Als belofte behaalde hij op de weg de nationale titel in 2018, het jaar waarin hij ook tweede werd in de Ronde van Hongarije en vierde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften.

Je kan me gerust een allrounder noemen”, zo vertelt Kamil Małecki. “Ik hou vooral van de klassiekers en de kortere rittenkoersen. Vandaag start ik in de Giro, mijn eerste Grote Ronde. Ik ben benieuwd, maar ik kijk er ook naar uit. Mijn toekomstige werkgever zal me zeker en vast in de gaten houden. Ik ben overigens ook echt blij naar Lotto Soudal te kunnen trekken. Na het spijtige wegvallen van CCC was Lotto Soudal een van de beste ploegen waar ik maar kon terechtkomen. Met Wellens, Gilbert, Degenkolb en Ewan hebben ze vier kleppers in huis. Ik kan alleen maar leren van ze, maar ben ook bereid hard voor ze te werken. Voor mij telt in de eerste plaats het ploegbelang.”​​​​​​​

Ook Maxim Van Gils (20) is een teamspeler. Dat bewees hij nog in de afgelopen Ronde de l’Isard. Dat Van Gils een klimbelofte is werd al snel duidelijk toen hij als junior de Alpenklassieker won. Als belofte won hij vorig seizoen een rit in de Ronde van Navarra en werd hij twee keer tweede in ritten in de Giro delle Valle d’Aosta Mont Blanc. Die lijn trok hij door in 2020: beste jongere en derde in de eindstand van de Tour de Savoie Mont Blanc, evenals tal van ereplaatsen in ritten van Tour de Savoie en Ronde de l’Isard.

Wel meerdere ploegen waren geïnteresseerd om me in te lijven, maar het kostte me niet te veel moeite om voor Lotto Soudal te kiezen. Uiteindelijk heb ik hier drie seizoenen bij de jeugd gereden. We kunnen nu aantonen dat het jeugdproject echt werkt en zijn vruchten afwerpt. Bovendien ken ik bij Lotto Soudal intussen al veel renners die ik er in 2021 zal ontmoeten. Het is een fijne groep. Ik kijk er erg naar uit om de overstap te maken”, aldus Maxim Van Gils.

Van Gils rijdt morgen de Piccolo Lombardia. Daarna nog de Giro delle Regione Friuli Venezia Giulia en het BK.

Twee goede aanwinsten zijn het”, aldus Lotto Soudal General Manager John Lelangue. “Twee complete renners ook. We gaan verder op de ingeslagen weg en kiezen resoluut voor de jeugd. Opleiden en scoren, het kan gerust allebei. Ik heb er veel vertrouwen in. De toekomst ligt bij de jeugd en wij hebben alvast enkele heel goede jonge talenten in huis.”

Partners

X