WorldTour

Lotto Soudal versterkt zich met Steff Cras en Matthew Holmes

26/10/2019

Steff Cras en Matthew Holmes rijden de komende seizoenen voor Lotto Soudal. De Belgische en Britse klimmers ondertekenden beiden een overeenkomst voor twee seizoenen met het Belgische WorldTour team

Steff Cras: “Voor mij is het een terugkeer naar een wel erg vertrouwde omgeving. Al in 2016 en 2017 reed ik voor het U23 Development Team van Lotto Soudal. Deze overstap maakt me erg blij na een toch wel wisselvallig seizoen. ik startte sterk in Oman, maar kende dan gezondheidsproblemen. Gelukkig kon ik het seizoen met een positieve noot eindigen. Ik reed mijn eerste Grote Ronde en kwam toch wel erg sterk uit de Vuelta. Ik verlang nu al naar 2020.”

Steff Cras (23) reed de afgelopen twee seizoenen voor Team Katusha Alpecin. Matthew Holmes (25) was de laatste zes jaar actief voor het Britse continentale team Madison Genesis. In 2019 finishte hij zesde in de Tour de Yorkshire en vierde in het Tokyo 2020 Test Event.

Matthew Holmes: “Lotto Soudal contacteerde me na Tokyo, maar ik kon pas echt geloven dat ik WorldTour-renner word, toen ik gisteren mijn contract tekende. Wat een droom! Het wordt alvast een grote stap: van wedstrijden in Groot-Brittannië naar wedstrijden over de hele wereld. De ploeg heeft vertrouwen in me en dat sterkt me. Ik zal me focussen op de kleinere rittenkoersen. Ik start er als helper, maar zal regelmatig wel mijn kansen krijgen.”

Met de aanwerving van Steff Cras en Matthew Holmes is het 2020 Lotto Soudal team compleet. Het 2020-team verzamelde alvast gisteren voor een eerste keer in het hoofdkwartier van Soudal in Turnhout.

General Manager: John Lelangue

Senior Sports Adviser: Marc Sergeant

Sports Directors: Mario Aerts, Herman Frison, Maxime Monfort, Kurt Van de Wouwer, Marc Wauters, Frederik Willems

Performance Manager: Kevin De Weert

Riders: Sander Armée, Steff Cras, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, John Degenkolb, Stan Dewulf, Jonathan Dibben, Caleb Ewan, Frederik Frison, Philippe Gilbert, Kobe Goossens, Carl Fredrik Hagen, Adam Hansen, Matthew Holmes, Rasmus Iversen, Roger Kluge, Nikolas Maes, Tomasz Marczyński, Rémy Mertz, Stefano Oldani, Gerben Thijssen, Tosh Van der Sande, Brian Van Goethem, Brent Van Moer, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays, Tim Wellens.

Partners

X