WorldTour

Lotto Soudal verlengt contract met Ridley

27/08/2020

Lotto Soudal verlengt contract met Ridley

Never change a winning team. Met die gedachte trokken de Limburgse fietsenfabrikant Ridley en Lotto Soudal richting de onderhandelingen. Gezien de - langs beide kanten - grote tevredenheid over het huidige partnership was het resultaat er snel: een contract tot en met 2022.

Zowel Ridley als wijzelf hebben dezelfde visie op de wielersport”, aldus Lotto Soudal General Manager John Lelangue. “Prestaties, kwaliteit en continuë research en development. Kortom, wij gaan voor het beste dat er is op de markt.”

Wij sponsoren Lotto Soudal al 13 jaar”, zo vertelt Jochim Aerts, CEO Belgian Cycling Factory, het moederbedrijf van Ridley. “Zij gaven ons in 2005 een kans op het hoogste niveau. Samen wonnen we dat eerste seizoen, dankzij Robbie McEwen, onmiddellijk drie ritten in de Giro en de Tour. Een jaar later was onze eerste groene trui een feit, de start van een fantastisch en langlopend partnership.”

Ridley en Lotto Soudal verzamelden doorheen die jaren 319 overwinningen, waarvan ruim de helft op hun vlaggenschip, de Ridley Noah Fast. De sprintersfiets werd dan ook bemand door topsprinters zoals Robbie McEwen, Andre Greipel en sinds vorig jaar Caleb Ewan.

Een WorldTour-ploeg sponsoren is niet enkel belangrijk voor de naamsbekendheid,” zegt Jochim Aerts, “maar Lotto Soudal is ook van essentieel belang voor de ontwikkeling van onze racefietsen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we ons contract met twee jaar kunnen verlengen.”

Partners

X