U23

Lotto Soudal U23 bereidt nieuw seizoen voor in Spanje

03/02/2019

Net zoals de voorbije jaren trok het U23 team naar de vertrouwde stek in Benicasim voor een trainingsstage van twee weken. Alle 22 renners zijn op 31 januari naar de Spaanse oostkust vertrokken als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Sportief verantwoordelijke Kurt Van de Wouwer blikt vooruit op het trainingskamp: “Dit is het vierde seizoen op rij dat we het nieuwe seizoen in Benicasim zullen voorbereiden. We hebben nogmaals voor deze omgeving gekozen omdat de omstandigheden ideaal zijn om de renners klaar te stomen voor het aankomende wielerseizoen. Langs de kust zijn er voldoende vlakke wegen, maar enkele kilometers landinwaarts kunnen we in het middengebergte trainen.”

“Gedurende deze stage zal de focus grotendeels liggen op het opbouwen van een uitstekende basisconditie voor de rest van het seizoen. De renners die net uit de examenperiode komen en minder trainingskilometers in de benen hebben, zullen een licht aangepast programma rijden. Aangezien we met het voltallige team kunnen trainen, is dit ook een uitgelezen kans om bepaalde wedstrijdsituaties verder in te oefenen. Zo zal onder meer aandacht besteed worden aan de sprinttrein.”

“Wat het aantal renners betreft, kunnen we dit trainingskamp opdelen in drie delen. De eerste week zullen alle 22 renners aanwezig zijn. Dit is een van de weinige momenten in het seizoen dat alle renners samenkomen. We maken er tijdens deze eerste zeven dagen dan ook handig gebruik van om het groepsgevoel te versterken. Niet alle renners zullen de volledige twee weken in Spanje vertoeven, wegen voornamelijk schoolse verplichtingen. Na de eerste week keren zeven renners huiswaarts. Zeven andere renners blijven in totaal elf dagen en acht renners kiezen ervoor om de volledige twee weken in Benicasim te trainen.”

Partners

X