WorldTour

Lotto Soudal trekt met vrijbuitersploeg naar Vuelta

16/08/2019

Op zaterdag 24 augustus wordt in Torrevieja met een ploegentijdrit de 74ste Vuelta a España op gang geschoten. Lotto Soudal komt met de volgende acht renners aan de start: Sander Armée (33), Thomas De Gendt (32), Carl Fredrik Hagen (27), Tomasz Marczyński (35), Tosh Van der Sande (28), Brian van Goethem (28), Harm Vanhoucke (22) en Jelle Wallays (30). Deze vrijbuitersploeg zal in Spanje op zoek gaan naar ritsucces. Zowel Armée, De Gendt, Marczyński als Wallays konden in het verleden al één of meerdere keren vieren in de Vuelta. Hagen, van Goethem en Vanhoucke maken hun Grote Ronde-debuut.

Voor Sander Armée wordt het zijn vijfde deelname aan de Ronde van Spanje. Tijdens de Vuelta van 2017 wist de 33-jarige meesterknecht zijn voorlopig enige profzege te bemachtigen nadat hij een vroege vlucht tot een goed einde bracht en solo finishte in Santo Toribio de Liébana. Armée zal zijn aanvalslust en klimcapaciteiten dit jaar ongetwijfeld opnieuw willen tonen.

Na de Giro en de Tour begint Thomas De Gendt in Torrevieja aan zijn derde Grote Ronde van het seizoen. Vorig jaar zag Thomas in de Vuelta zijn eindeloze aanvalslust beloond met de bergtrui; zo werd hij de achtste Belg die in een Grote Ronde deze trui naar huis mocht nemen. Na zijn eerste Vuelta-ritzege in 2017 zal de aanvalskoning dit jaar ongetwijfeld azen op nieuw ritsucces.    

Carl Fredrik Hagen ziet een sterk eerste seizoen bij Lotto Soudal beloond met een Vuelta-selectie. Voor de 27-jarige Noor wordt het zijn eerste Grote Ronde en in Spanje krijgt Carl Fredrik het ideale parcours voorgeschoteld om zijn klimkwaliteiten te demonstreren. Ook youngster Harm Vanhoucke maakt in de Vuelta zijn Grote Ronde-debuut en zal kunnen proeven van het vele klimwerk. Net als Hagen en Vanhoucke zal Brian van Goethem voor de eerste keer proeven van drie opeenvolgende weken koers.

Jelle Wallays trekt voor de vierde keer naar de Vuelta, waarin hij vorig jaar op sensationele wijze een etappezege veroverde. In de achttiende etappe - op weg naar Lleida - verdedigde de 30-jarige Belg samen met twee medevluchters de volledige dag een kleine voorsprong, maar een sterke en slimme Wallays bleef in de finale ijzig kalm, hield het aanstormende peloton af en triomfeerde. Tomasz Marczyński zal voor de vierde keer deelnemen aan de Vuelta. In 2017 kon de Poolse klimmer twee keer vieren; Tomasz won toen zowel de zesde als de twaalfde etappe. Tosh Van der Sande komt voor de vijfde keer aan de start van La Vuelta. De 28-jarige Belg beschikt over een sterk eindschot na een lastige wedstrijd, wat hem al enkele dichte ereplaatsen opleverde in de laatste Grote Ronde van het seizoen. Met recente ritwinst in de Ronde van Wallonië bewees Tosh alvast over een uitstekende conditie te beschikken.    

Vuelta-selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Thomas De Gendt, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczyński, Tosh Van der Sande, Brian van Goethem, Harm Vanhoucke en Jelle Wallays.

Partners

X