Ladies

Lotte Kopecky na uitstel Olympische Spelen: "Begrijpelijk, maar ik voelde me er wel klaar voor."

24/03/2020

Lotte Kopecky na uitstel Olympische Spelen: "Begrijpelijk, maar ik voelde me er wel klaar voor."

Lotte Kopecky was niet verbaasd toen ze het nieuws vernam dat de Olympische Spelen die deze zomer van 24 juli tot en met 9 augustus in Tokio zouden plaatsvinden, uitgesteld worden tot 2021. Ze begrijpt de beslissing van de organisatie gezien de huidige coronacrisis. Lotte zou samen met Jolien D’hoore de Belgische kleuren verdedigen in de ploegkoers en één van hun beiden zou ook aan het omnium deelnemen.

Lotte Kopecky: “Ik zag de voorbije dagen al wel aankomen dat de Spelen uitgesteld zouden worden. Zeker nadat het Olympisch Comité van Canada gisteren liet weten dat ze niet zouden deelnemen aan de Spelen indien die deze zomer zouden plaatsvinden. Vanuit Australië kwamen er eveneens dergelijke signalen en ik las dat ook een IOC-lid zei dat de Spelen dit jaar niet zouden doorgaan. De officiële aankondiging om de Spelen uit te stellen, is er wel sneller gekomen dan verwacht.”

Dit uitstel is natuurlijk jammer, want net als alle andere atleten keek ik enorm uit naar Tokio 2020. Ik voelde me er ook klaar voor, net zoals ik klaar was om het voorjaar op de weg aan te vatten. Maar de gezondheid komt op de eerste plaats. En daarom is deze beslissing meer dan begrijpelijk. Ook omdat niet iedereen zich onder gelijkaardige omstandigheden zou kunnen voorbereiden.”

Het is goed dat we nu wat de Spelen betreft al weten waar we staan en dat we niet nog ettelijke weken in onwetendheid moeten verkeren. Nu is het afwachten wanneer de wielerwedstrijden hervat kunnen worden. Ik had nu een week rust genomen, met enkel krachttraining en looptraining op het programma. Deze week kruip ik opnieuw op de fiets. We zullen zien wanneer er opnieuw gekoerst kan worden, maar het belangrijkste is onze gezondheid.

 

Partners

X