Captains Of Cycling

Le Tour des Belges

31/07/2019

Zo goed als elke dag brachten de Lotto Soudal-renners een vleugje spanning in de drieweekse Tour. Met verschillende ontsnappingen en sprints, die uitmondden in ritwinsten, kunnen we ons bij de winnaars van de Tour plaatsen. We zagen een ploeg die samenwerkte en van 1+1 een 3 maakte, of zeg gerust 4. Maar liefst vier zeges haalden we binnen. Herbeleef hoe Captains of Cycling en Lotto Soudal de successen tijdens de #TDF2019 beleefden.

Thomas De Gendt maakte het lang ijzig spannend met de individuele tijdrit. Uiteindelijk klokte hij de derde beste tijd.

Maar daar bleef het niet bij. De Gendt liet nòg meer van zich zien en toonde zich heer en meester tijdens de achtste etappe. De avonturier van Lotto Soudal koos al na de eerste kilometer van de 200 het hazenpad. Kilometers lang werd er op hem gejaagd door Pinot en Alaphilippe, maar De Gendt hield tot de laatste seconde vol. Dit kippenvelmoment mochten zes Captains in de Tour van héél dichtbij beleven. Geen twijfel mogelijk: er brak een heus feestje los! (Op Instagram heb ik enkele filmpjes van losgaande Captains gezien na de overwinning. Kan je dit misschien ook in de nieuwsbrief zetten?)

Naast durver De Gendt hebben we sprintvedette Caleb Ewan die alle toppers klopte. Hij heeft misschien wel de kortste benen, maar daarmee draait hij het hoogste toerental. De Australiër lanceerde zich tot driemaal toe als een raket naar de eindmeet.

Tim Wellens' ongeziene vechtlust zorgde voor 15 dagen in de bolletjestrui. De trui werd hem enkele dagen voor Parijs afgesnoept door Romain Bardet. De Alpen bleken net iets te zwaar voor Wellens, maar voor de aanvallende renner was de missie meer dan geslaagd!

Le Tour de France 2019 gaat de geschiedenis in als Le Tour des Belges. Niet alleen omdat de aftrap in Brussel werd gegeven, maar ook omwille van de prachtprestaties van Teuns, van Aert, Meurisse, Wellens,De Gendt, De Plus en Van Avermaet. Geen enkel land stond vaker in de top 10 dan België. We tuimelden maar niet van onze roze wolk en we lieten miljoenen wielerfans telkens opnieuw met verstomming slaan. Lotto Soudal kan daar alleen maar trots op zijn, want dat is waar wij voor staan: diamanten van eigen bodem laten schitteren op wereldniveau.

 

Wil jij nog eens teruggebracht worden naar die legendarische Tour de France 2019? Bekijk dan dit filmpje.

 

X