WorldTour

Jens Keukeleire wint de Baloise Belgium Tour

27/05/2018

De laatste rit van de Baloise Belgium Tour bracht de renners van Landen over glooiende wegen naar aankomstplaats Tongeren. Daar stonden nog drie lokale ronden van 13,8 kilometer op het programma alvorens de Baloise Belgium Tour erop zat. In de slotkilometers leverde Lotto Soudal alweer een knappe lead-out af. André Greipel zette krachtig aan, maar plaatste zijn versnelling iets te vroeg. De Fransman Coquard kon zo naar de ritzege sprinten, hij versloeg landgenoot Laporte en de Belg Jans. De leiderstrui van Jens Keukeleire kwam nooit in gevaar. Zo wint hij net als vorig jaar de Baloise Belgium Tour. Ploegmaat Jelle Vanendert eindigt op de tweede plaats in het algemeen klassement. André Greipel verzekerde zich met zijn achtste plaats vandaag van de rode New Lotto-puntentrui. Met drie etappezeges en plaats één en twee in het algemeen klassement kan Lotto Soudal terugblikken op een uiterst geslaagde Baloise Belgium Tour.

Jens Keukeleire: “Het was zeker geen makkelijke laatste dag vandaag. Vooral in het begin van de wedstrijd moesten we goed in de gaten houden dat er geen renners zouden wegrijden die een gevaar vormden in het klassement. Ook met de stortbui op het einde van de rit moesten we geconcentreerd blijven om valpartijen te vermijden. Gelukkig viel de regen pas de laatste vijf kilometer en niet vroeger.”

“Mijn overwinning van vorig jaar met de nationale ploeg was speciaal omdat ik toen niet had verwacht in staat te zijn om de eindzege te pakken. Dat was dit jaar anders, maar toch is deze overwinning ook erg speciaal voor mij. Ik heb door ziekte een groot deel van het voorjaar moeten missen. Ik kan me dan ook geen mooiere manier inbeelden om het tweede deel van het seizoen te starten.”

“Alles verliep erg vlot deze week. De tijdrit ging goed en tijdens de Ardennenrit gisteren was ik ook mee in de vroege vlucht. Een beresterke Jelle Wallays was de motor van de ontsnapping. In de finale heb ik dan samen met Jelle Vanendert de koers in handen genomen.”

 

Jens Keukeleire: "Ik kan me geen mooiere manier inbeelden om het tweede deel van het seizoen te starten.”

Partners

X