WorldTour

Jens Keukeleire over zijn verwachtingen in Gent-Wevelgem

30/03/2019

Gent-Wevelgem is vaak een spectaculaire koers, mede door de beruchte Plugstreets, de Kemmelberg als scherprechter en de soms strakke wind. Na de start in Deinze en een omweg via Veurne en De Moeren, zoeken de renners de heuvelzone in het zuiden van West-Vlaanderen op. Ondanks de tien heuvels die men moet bedwingen en een parcours van 251,1 kilometer, wordt in Wevelgem toch vaak gesprint om de zege. Vorig pakte Peter Sagan zijn derde overwinning. Jens Keukeleire, tweede in 2017, geeft zijn visie op de 81ste editie.

Jens Keukeleire: “Dit is mijn derde WorldTour-wedstrijd op vijf dagen tijd, wat toch een snelle opeenvolging betekent. De E3 Harelbeke was een pittige koers, maar wel met mooi weer. Brugge-De Panne beleefde ik, tot mijn zware val, iets rustiger. Ik ben daar gelukkig vrij vlot van hersteld, want ik kon vrijdag diepe inspanningen leveren. Het feit dat ik tot net voor de finale nog mee was, is een goed teken. Op het beslissende moment ging mijn licht jammer genoeg uit, wat me een dubbel gevoel bezorgt.”

“Gent-Wevelgem is waarschijnlijk de voorjaarswedstrijd die het best bij mijn capaciteiten aansluit. Het is ook een voordeel dat ik de weg daar perfect ken, aangezien deze regio een vast trainingsparcours is. Het profiel zorgt ook voor meer rustperioden tussen de heuvels, waardoor de koers minder explosief is. Tijdens de laatste edities was het een afvallingswedstrijd tot aan de tweede passage van de Kemmelberg. Ik heb hier altijd een goed gevoel, ook als er waaiers getrokken worden.”

“Men voorspelt meer wind zondag. Die factor kan de koers slopend maken voor de knechten en de sprinters, waardoor ze minder fris de heuvelzone bereiken. Het zou me daarom ten zeerste verbazen als er een grote groep zou sprinten om de zege. Ideaal voor mij zou zijn dat een twintigtal renners overblijven na de Kemmelberg, om nadien eventueel het verschil te maken. Het zou positief zijn voor Tiesj Benoot en mezelf indien er echt hard gekoerst wordt. Nikolas Maes is eveneens een belangrijke pion voor de ploeg. Gezien zijn goede vorm, acht ik hem in staat om met de besten over de Kemmelberg te rijden.”

Line-up Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Adam Blythe, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Brian van Goethem.

Sportdirecteurs: Herman Frison en Frederik Willems.

Gent-Wevelgem is waarschijnlijk de voorjaarswedstrijd die het best bij mijn capaciteiten aansluit.

Partners

X