WorldTour

Jelle Wallays en sportdirecteur Willems over de Vierdaagse van Duinkerke

12/05/2019

De Vierdaagse van Duinkerke is een Franse rittenwedstrijd die plaatsvindt in de regio Hauts-de-France. Deze Europe Tour-koers wordt gereden van dinsdag 14 mei tot en met zondag 19 mei. Het parcours van de 65ste editie bestaat uit zes heuvelachtige ritten. Vorig jaar won André Greipel er twee etappes voor Lotto Soudal. Jelle Wallays en sportdirecteur Frederik Willems blikken vooruit op deze wedstrijd.

Frederik Willems, sportdirecteur bij Lotto Soudal: “Deze rittenkoers volgt vlak na het klassieke voorjaar. Het parcours is niet makkelijk, zeker niet de rit naar Cassel en ook de andere ritten bevatten telkens wel enkele heuvels. De weersomstandigheden aan de Franse kust zijn bovendien vrij onvoorspelbaar. Voorlopig ziet het weer er niet echt goed uit. Het zijn misschien kleine factoren, maar samen maken ze een groot verschil. Tijdens de eerste etappes verwacht ik enkele massasprints, hoewel er veel afhangt van de eerder vermelde omstandigheden.”

“Jens Keukeleire zal een van de beschermde renners zijn binnen onze ploeg, maar we moeten afwachten wat zijn gevoel is in de wedstrijd zelf. Jelle Wallays is sowieso heel belangrijk voor ons en daarom hebben we hem ook gemist tijdens de Vlaamse klassiekers. Duinkerke wordt pas zijn eerste wedstrijd na zijn val in Argentinië, maar hij heeft voldoende kunnen trainen om zijn conditie naar het gewenste peil te brengen. Op aanvallend vlak kan hij zichzelf al eens testen. Stan Dewulf is iemand die de koers vaak perfect kan lezen. Hij krijgt in bepaalde ritten, bijvoorbeeld die naar Cassel, een vrije rol. In andere etappes kan hij misschien meegaan met een interessante ontsnapping, waardoor de rest van de ploeg beschermd is.”

Jelle Wallays: “Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen, omdat ik telkens moest afwachten hoe het zou reageren tijdens en na de trainingen. Toen ik in de week van de Omloop Het Nieuwsblad reeds voelde dat ik sowieso het voorjaar zou missen, heb ik de knop meteen omgedraaid. Ik wou me zeker niet forceren en heb de focus direct verlegd naar latere doelen. Net voor de Ronde van Romandië werd ik ziek, een serieuze domper… Mijn comeback werd daardoor jammer genoeg met twee weken uitgesteld, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Nu verloopt alles opnieuw naar wens en ik kijk er enorm naar uit om in Duinkerke te rijden.”

“Mijn rol binnen de ploeg moet nog besproken worden. Ik vermoed wel dat ik een dienende rol zal hebben, aangezien ik net de competitie hervat. Op training passeer ik af en toe in Cassel en in het verleden reed ik de Vierdaagse van Duinkerke al eens, met een gelijkaardige rit richting die beklimming. Rijden in slechte weersomstandigheden vormt voor mij geen probleem. Er is dan wat meer actie, dus eigenlijk vind ik dat leuk.”

Line-up Lotto Soudal: Stan Dewulf, Frederik Frison, Jens Keukeleire, Rémy Mertz, Brian van Goethem, Jelle Wallays en Enzo Wouters.

Sportdirecteurs: Frederik Willems en Herman Frison.

Rittenschema

Rit 1 Dinsdag 14 mei: Dunkerque – Condé-sur-l’Escaut (172,9 km)
Rit 2 Woensdag 15 mei: Wallers – Saint-Quentin (177,7 km)
Rit 3 Donderdag 16 mei: Laon – Compiègne (156,5 km)
Rit 4 Vrijdag 17 mei: Fort-Mahon-Plage – Le Portel (179,8 km)
Rit 5 Zaterdag 18 mei: Gravelines – Cassel (181,5 km)
Rit 6 Zondag 19 mei: Roubaix – Dunkerque (187,3 km)

Tijdens de lange revalidatie heb ik vooral mijn lichaam leren kennen.

Partners

X