WorldTour

Indrukwekkende Wallays soleert naar zege in Paris-Tours!

13/10/2019

Vijf jaar na zijn eerste overwinning in de profversie van Paris-Tours schreef Jelle Wallays vandaag op een indrukwekkende manier voor de tweede keer de Franse herfstklassieker op zijn naam. De Lotto Soudal-renner rondde een solo van maar liefst 50 kilometer succesvol af en kon uitgebreid zegevieren op de Avenue de Grammont! 

Al vroeg in de wedstrijd brak het peloton in verschillende stukken en ontstond er een omvangrijke kopgroep met daarbij Lotto Soudal-renners Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Jelle Wallays. Op de eerste van negen onverharde stroken, op een 50-tal kilometer van de aankomst, versnelde Wallays. Hij ging op zoek naar de koploper en titelverdediger Søren Kragh Andersen, maar de onfortuinlijke Deen reed lek en zo bevond Wallays zich alleen aan het front. Ondanks achtervolgingswerk van Groupama-FDJ bouwde Wallays zijn voorsprong uit tot anderhalve minuut.

Op een dertigtal kilometer van het einde spatte de achtervolgende groep uit elkaar, maar daar leverde Nikolas Maes perfect werk in functie van zijn ploegmaat. Een ongelooflijk sterke Wallays keek niet om en stoomde door richting Tours, waar hij ruim de tijd kon nemen om zijn tweede overwinning in Paris-Tours te vieren! Op het podium werd Wallays geflankeerd door Niki Terpstra en Oliver Naesen. Nikolas Maes finishte op een elfde plaats.

Jelle Wallays: “Er is geen betere manier om het seizoen af te sluiten. De laatste weken voelde ik me heel goed en leefde ik vooral toe naar Paris-Tours, omdat deze wedstrijd me op het lijf is geschreven. Op dergelijke manier winnen is dan de kers op de taart. Het lastige wedstrijdbegin heeft zeker in mijn voordeel gespeeld en dat kon ik later in de koers uitbuiten. Ik kon vrij gemakkelijk aanhaken in de eerste waaier en voelde toen al dat ik goede benen had.”

“Met mijn aanval wilde ik eigenlijk een eerste schifting doorvoeren, maar plots merkte ik dat ik alleen voorop reed. Ik had gedacht dat er nog een beperkt groepje zou aansluiten, maar dat gebeurde niet. Toen Andersen lek reed, stond ik er alleen voor. Op dergelijk parcours is het moeilijk om de koers te controleren en toen besefte ik dat het een gevecht man tegen man zou worden.”

“Op enkele stroken blies de wind serieus in het nadeel, maar ik had het parcours zeer goed verkend en ging uit van mijn eigen sterkte, wat uiteindelijk ook succesvol bleek. Op een viertal kilometer van de meet, toen ik nog veertig seconden voorsprong had, voelde ik me zegezeker. Vandaag was mijn derde overwinning in Parijs-Tours, twee bij de profs en één bij de beloftes. ‘Mister Paris-Tours’ genoemd worden maakt me heel trots. Ik hoorde zelfs woorden als ‘King Paris-Tours’, dat geeft uiteraard een heel bijzonder gevoel.”

Partners

X