WorldTour

Indrukwekkende tweede ritzege Down Under voor Caleb Ewan

24/01/2020

Indrukwekkende tweede ritzege Down Under voor Caleb Ewan

Er stond alweer geen maat op Caleb Ewan in de vierde rit van de Santos Tour Down Under. In Murray Hill klopte hij de Ierse kampioen Sam Bennett met een fietslengte. Jasper Philipsen finishte derde. Voor Ewan was het zijn tweede ritzege in de allereerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen, zijn negende al in de deze rittenkoers sinds 2016.

Cruciaal was de haakse bocht op 300 meter van de aankomstlijn.

Het was een heel scherpe en krappe bocht, maar, eerlijk gezegd, dat ligt me wel. Ik hou ervan wanneer het een technische aankomst is”, zo vertelde Caleb Ewan na afloop. “Ik had mijn laatste man, Roger Kluge, opgedragen me in het wiel van Sam Bennett te droppen. Roger deed dat perfect. Net op tijd, want een kilometer eerder was ik van de weg afgeraakt. Gelukkig was Roger in de buurt en hij bracht me weer naar voren.”

De verwachte waaiervorming in de finale kwam er niet, maar Lotto Soudal was erop voorbereid.

We wisten dat er veel wind zou staan in het tweede en vlakkere wedstrijdgedeelte, maar mijn ploeg reed steeds attent voorin. Ik kwam nooit in moeilijkheden. De ploegmaats hebben alweer voortreffelijk werk afgeleverd, de hele dag.”

De vijfde rit (Glenelg - Victor Harbor) is in theorie weer een rit voor de sprinters.

Morgen kan het alle kanten uit. De laatste keer dat we daar finishten, had ik het erg lastig op de hellingen ervoor. Ik hoop dat ik morgen betere benen heb”, zo besloot Caleb Ewan.  

Partners

X