WorldTour

Geen klassiekers meer voor Philippe Gilbert in 2020.

01/10/2020

Geen klassiekers meer voor Philippe Gilbert in 2020.

Philippe Gilbert gaat op donderdag 1 oktober niet meer van start in de derde rit van de BinckBank Tour. Pijn aan de linkerknie, nog steeds een gevolg van zijn val in de eerste rit van de afgelopen Ronde van Frankrijk, dwong hem tot opgave. Alle aandacht gaat nu naar een volledig herstel. Deelname aan Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in 2020 wordt niet langer overwogen.

Na mijn val op 29 augustus zat ik vrij snel weer op de fiets”, zo vertelt Philippe Gilbert. “Misschien ben ik wel te vroeg herbegonnen, maar de revalidatie verliep voorspoedig en ik was erg hongerig naar koers. De motivatie en het moreel waren erg groot. Ik herbegon in de Ronde van Luxemburg en heb ook nog twee eendagskoersen gereden, maar eigenlijk fietste ik altijd met pijn. In de eerste rit van de BinckBank Tour werd de pijn erger. Het deed me beseffen dat ik nooit zou kunnen presteren in Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix op de manier die ik gewoon ben. Die wedstrijden vergen nog meer van het lichaam. Je moet 200 procent in orde zijn op die dagen.”

Philippe Gilbert trekt terug huiswaarts, naar Monaco, waar hij onder begeleiding van de medische staf van Lotto Soudal een intensief revalidatieprogramma zal volgen.

Mijn allereerste prioriteit is volledig genezen. Ik heb nog veel plannen in de wielersport. Volgend seizoen of heel misschien nog dit seizoen. Met wat meeval is een Ronde van Spanje nog haalbaar, maar ik heb daar nu echt geen zicht op. Volledig herstel, dat is wat telt nu.”

Als ploeg steunen we Philippe volledig in deze beslissing die we uiteindelijk gisteren in overleg genomen hebben. Het belangrijkste voor ons is dat Philippe zich volledig herstelt. Hij moet er weer staan in 2021 in zijn klassiekers. We geloven daar sterk in.”, zo besluit Lotto Soudal General Manager John Lelangue.

Partners

X