WorldTour

Florian Vermeersch: "De honger is groot"

09/06/2020

Florian Vermeersch: "De honger is groot"

Zijn eerste week als profrenner zit erop. Zonder koers. Florian Vermeersch had zijn debuut in de WorldTour allicht anders voorgesteld, maar hij heeft nog tijd. Amper 21 is hij, regerend kampioen van België bij de beloften en iemand om te koesteren.

Zijn wielercarriere begon nochtans als cyclocrosser. Een goede crosser ook nog: kampioen van België bij de nieuwelingen en twee keer mee naar het WK als Belg, wat in een veldritnatie als België niet zo vanzelfsprekend is. En toch liet hij de cross varen.

In mijn eerste seizoen als U23 merkte ik dat ik stagneerde in het veldrijden”, vertelt Florian Vermeersch. “Een verklaring heb ik er niet voor. Aan de andere kant vlotte het steeds beter op de weg, en dan is de keuze snel gemaakt.”

En of het beter ging. In zijn eerste seizoen als fulltime wegrenner (2019) pakte de Oost-Vlaming, naast de Belgische driekleur, ook het eindklassement en drie ritzeges in de Tour de Moselle.

Jammer dat ik dit jaar maar twee wedstrijden heb kunnen rijden in die mooie trui”, gaat Vermeersch verder. “Gelukkig kon ik er nog Brussel-Zepperen mee winnen. Een troostprijs na een voorjaar dat de mist is ingegaan. Voor iedereen. Corona heeft ons land en de wereld redelijk platgelegd. Dan moet je wel relativeren dat wat wij doen maar wielrennen is. Ik heb me wat meer kunnen bezighouden met mijn studies, maar heb mijn conditie goed onderhouden. De honger is groot en ik wil er staan van zodra we kunnen koersen. Onze sponsors verdienen dat.”

Voor Vermeersch, die geschiedenis studeert aan de universiteit van Gent, zit een debuut in een Grote Ronde er nog niet in dit seizoen.

Er staan nog genoeg mooie wedstrijden op de kalender. Ik vind mijn gading wel. Ik hoop stiekem ook om mee te mogen naar het WK tijdrijden voor beloften. Iets om naar ui te kijken. Zoals naar zo veel dit jaar nog. Het wordt nog genieten voor me. En vooral veel bijleren, maar de ploeg kan op me rekenen.”

Partners

X