WorldTour

Filippo Conca naar Lotto Soudal

07/09/2020

Filippo Conca naar Lotto Soudal

Met Filippo Conca heeft Lotto Soudal opnieuw een jong talent aan zich gebonden. De 21-jarige Italiaan eindigde afgelopen week nog vijfde in de Ronde van Italië voor beloften. Einde juli won hij, in Imola, zijn eerste wedstrijd na de lockdown. Op dit moment komt hij uit voor het Italiaans continentaal team Biesse Arvedi.

Hier ben ik zo blij mee”, zo vertelt Filippo Conca. “Ik zal er ook alles aan doen om niet te ontgoochelen. Mijn ultieme droom is een rit te winnen in een grote ronde, maar dat is voor later. Eerst moet ik mijn plaats vinden in de ploeg en zal ik heel graag helper zijn. Wat me zeker zal helpen is dat ik met Stefano Oldani een land- en leeftijdsgenoot in de ploeg heb. Al jaren kennen we mekaar erg goed.”

Ondanks zijn lengte, 1 meter 90, is Filippo Conca, een lichtgewicht en dus een uitstekende klimmer. Nu al twee jaar op rij eindigde hij vijfde in de Baby Giro. Vorig seizoen won hij de Giro del Valdarno en behaalde hij een zevende plaats in het eindklassement van de Giro delle Valle d’Aosta Mont Blanc.

Filippo Conca is meer dan een goede renner”, zegt ook John Lelangue, General Manager van Lotto Soudal. “Hij heeft absoluut de juiste ingesteldheid. We geloven in hem. Het is een grote stap vooruit voor hem, maar we zullen hem in alles bijstaan. Zijn aanwerving maakt deel uit van een groter verjongingsplan dat we hebben met Lotto Soudal. Filippo is niet de eerste jongere die we aangeworven hebben met het oog op de volgende seizoenen.

Partners

X