WorldTour

Ewan sluit fenomenaal Tourdebuut af met winst op de Champs-Elysées!

29/07/2019

Caleb Ewan heeft in Parijs voor een magnifiek orgelpunt op zijn Tourdebuut gezorgd. Met een weergaloze sprint knalde de Australiër op de Champs-Elysées naar zijn derde etappewinst in de Tour! Zo beëindigt Lotto Soudal een hypersuccesvolle Ronde van Frankrijk met vier ritzeges. 

Met een slotetappe tussen Rambouillet en Parijs viel het doek over de 106de Ronde van Frankrijk. Na de traditionele parade richting de Franse hoofdstad bereikten de renners op een zestigtal kilometer van de aankomst de Lichtstad, waar het tempo meteen de hoogte werd ingejaagd. Vier renners probeerden met een moedige poging de aangekondigde massasprint te ontlopen.  Echter moest en zou er op de Champs-Elysées gesprint worden om de zege en zo geschiedde ook.

Gedurende de volledige finale werd Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan perfect vooraan gehouden door zijn ploegmaats. In de koninklijke massaspurt op de Champs-Elysées speelde de Noor Boasson Hagen op de verrassing door vroeg aan te gaan, maar Caleb Ewan lanceerde een indrukwekkende sprint en snelde als een duivel uit een doosje naar zijn derde etappewinst in zijn eerste Ronde van Frankrijk! 

Partners

X