WorldTour

Ewan, De Buyst and Kluge tekenen nu al bij. Twee extra jaren bij Lotto Soudal.

18/12/2019

Lotto Soudal’s Australische sprinter Caleb Ewan, nog onder contract tot einde 2020, heeft op het trainingskamp van de ploeg in Mallorca bijgetekend tot einde 2022. Ook zijn ploegmaats Jasper De Buyst en Roger Kluge deden hetzelfde.

“Al na mijn eerste maanden bij de ploeg, nog voor ik mijn grootste successen zou boeken, voelde ik dat het goed zat bij de ploeg,” vertelt Caleb Ewan“Alles liep als vanzelf. Het team had vertrouwen in me en had geduld. Ik wist dat, als de ploeg me een aanbod zou doen, ik zou toehappen voor een langere termijn. Het is uiteindelijk de beste manier om te bouwen aan een toekomst.”

Caleb Ewan (25) won 10 wedstrijden afgelopen seizoen, inbegrepen twee ritten in de Ronde van Italië en drie etappes in de Ronde van Frankrijk.

“Niets mooier dan vast te stellen dat Caleb hier gelukkig is”, zegt General Manager John Lelangue“Wat visie betreft zitten we op dezelfde golflengte. Dat hij nu al zijn contract openbreekt is goed voor de stabiliteit en continuïteit van het team. Caleb is één van de snelste renners van het peloton, misschien wel de snelste, en hij is nog jong. Met Roger en Jasper heeft hij, de komende drie jaar, bovendien de vaste mannen uit zijn sprinttrein bij zich. Alle drie reden ze dit jaar Giro en Tour. We gaan met ze dezelfde weg op in 2020.”

Jasper De Buyst (26) en de Duitse regerende wereldkampioen ploegkoers Roger Kluge (33), verlengden hun contract eveneens met twee jaar.

Roger ken ik al langer, ik bracht hem mee naar deze ploeg en met Jasper klikte het ongelooflijk in 2019. Al mijn grote zeges pakte ik met deze twee. Voor mij was het, met het oog op de toekomst, echt wel belangrijk om ze langer aan mij of de ploeg te binden”, besluit Caleb Ewan.

Partners

X