Development Belofterenner Alec Segaert pakt zilver op het WK tijdrijden

De eerstejaars belofte, die onlangs een driejarig contract bij Lotto Dstny tekende, moest alleen topfavoriet Søren Waerenskjold voor zich dulden.
Race 19 september 2022

Alec Segaert is tweede geworden op het WK tijdrijden voor beloften. De eerstejaars belofte, die onlangs een driejarig contract bij Lotto Dstny tekende, moest alleen topfavoriet Søren Waerenskjold voor zich dulden nadat hij zelf een nagenoeg foutloze tijdrit aflegde.

Na afloop kon Alec Segaert niet anders dan tevreden zijn met zijn prestatie. “Mijn pacingplan is opgesteld door mijn broer Loïc, die ook mijn trainer is en waar ik het volste vertrouwen in heb”, zei Alec Segaert. “We zijn er tot op het laatste moment mee bezig geweest vanwege de veranderingen van de wind. Ondanks zo’n plan, is het altijd moeilijk om tijdens een WK niet te snel over je toeren te gaan: met al die aanmoedigingen langs de weg en ook in je hoofd door de mensen waarvan je weet dat ze thuis zitten te kijken. Het was dus vooral belangrijk om mezelf wat in te houden in de eerste ronde. Ik denk dat dat goed gelukt is en dat ik nog behoorlijk wat over had voor de tweede ronde.”

Alec Segaert had de snelste tijd na de eerste ronde, met een kleine voorsprong op topfavoriet Søren Waerenskjold. “Na dat tussenpunt halfweg wist ik dat ik ongeveer dezelfde tijd had als Waerenskjold, waarvan ik ook wist dat hij een fantastische tweede ronde gereden had. Hij is al laatstejaars belofte en heeft dus wat meer kilometers op de teller. Vanaf dan besefte ik dat goud heel moeilijk zou worden, maar zilver achter Waerenskjold zou ook fantastisch zijn. Ik ben daar vol voor blijven gaan, heb er alles uitgeperst en ben heel blij met zilver.”

Lennert Van Eetvelt, die volgend jaar prof wordt bij Lotto Dsnty, reed ook mee en eindigde 14de. Hij verklaarde achteraf dat hij nooit in zijn ritme kwam.

In dit artikel