WorldTeam Mathijs Paasschens versterkt Lotto Dstny

De 26-jarige Nederlander tekende een contract voor twee seizoenen.
Algemeen 29 augustus 2022

Mathijs Paasschens is de volgende versterking voor Lotto Dstny in 2023. De 26-jarige Nederlander, die al bijna zijn hele leven in België woont, tekende een contract voor twee seizoenen. “Dit is een stap vooruit. Er is een match qua mentaliteit.”

Lang en hard rijden”, zo omschrijft Mathijs Paasschens zelf zijn grootste kwaliteiten. “De laatste jaren heb ik mezelf vaak laten zien in de vroege vlucht van grote wedstrijden. Die mentaliteit, altijd de aanval zoeken, matcht goed met de instelling bij Lotto Soudal. En evengoed kan ik mijn sterke punten inzetten om een vroege vlucht te controleren in functie van Caleb Ewan of Arnaud De Lie.”

De Nederlander kijkt uit naar volgend seizoen. “Dit is een stap vooruit voor mij. Het motiveert me om in een ploeg met zo’n professionele omkadering te gaan werken. En het motiveert me ook om voor kopmannen te kunnen rijden die al bewezen hebben te kunnen winnen op het hoogste niveau. Volgens mij heb ik nog de nodige groeimarge. Bij Lotto Dstny kan ik die ten volle gaan benutten.”

John Lelangue, CEO van Lotto Soudal, is opgetogen over de komst van Paasschens. “De ploeg voor volgend jaar krijgt steeds meer vorm. Mathijs Paasschens heeft de afgelopen jaren duidelijk getoond wat hij in zijn mars heeft. We gaan hem begeleiden om een nog hoger niveau te halen. Hij is multi-inzetbaar en zal zeker zijn kans krijgen om zijn aanvalslust ook bij ons te tonen. Maar wanneer we een sprint willen met Caleb Ewan of Arnaud De Lie zal hij ook een zeer waardevolle renner zijn.”