ProTeam Harry Sweeny: “Een vijfde plek is vrij teleurstellend.”

De ontsnapping met de jonge Australiër streed in etappe zeven van La Vuelta voor de ritzege.
Race 26 augustus 2022

Na een razend spannende slotfase van de zevende etappe in La Vuelta, waarin een ontsnapping van vijf renners het uiteindelijk uitvocht voor de ritzege, moest Lotto Soudal-renner Harry Sweeny zich in Cistierna tevreden stellen met een vijfde plaats. “Een vijfde plek is vrij teleurstellend, maar ik voelde al snel dat ik niet over mijn beste benen beschikte.”

 Etappe zeven van de Ronde van Spanje tussen Camargo en Cistierna bevatte slechts één officiële beklimming met de top op 64 kilometer van de meet, maar dat was er wel eentje van ruim twintig kilometer. Zowel de aanvallers als de sprinters roken hun kans voor deze rit en dat was ook zichtbaar in het koersverloop. Ondanks een strak tempo van enkele sprintteams hadden vijf overgebleven vluchters, waaronder Lotto Soudal-renner Harry Sweeny, na de beklimming van de Puerto de San Glorio nog een kleine drie minuten voorsprong. In de golvende finale richting Cistierna werd het een ware strijd tussen peloton en vluchters maar uiteindelijk hield de ontsnapping stand en zou er met vijf gesprint worden om de zege. Het was de Spanjaard Herrada die het laken naar zich toe trok, Sweeny moest zich tevreden stellen met een vijfde plek.

 Harry Sweeny: “Ik voelde me niet schitterend en twijfelde zelfs of ik de lange beklimming zou overleven. Dat is waarom ik vaak de koppositie nam bergop: zo kon ik mijn eigen tempo opleggen. Gelukkig kon ik aanklampen en daarna volgde een serieuze strijd tussen ons en het peloton. Vooraan bleven we echter steeds goed ronddraaien, tot de ultieme kilometers, toen duidelijk werd dat de winnaar vooraan zat.”

 “Ik begon de sprint in een goede positie maar besefte al snel dat ik niet over de beste benen beschikte. Ik heb er alles aan gedaan vandaag, maar het blijft wel een enorme ontgoocheling. Met dit type finish en de goede positie waarin ik de sprint begon, had er op een goede dag wellicht veel meer ingezeten. Maar het is nu eenmaal wat het is. We blijven uiteraard met het volledige team mikken op een etappezege”, besluit de jonge Australiër.

Foto: Photo News.

In dit artikel