WorldTeam Victor Campenaerts zegeviert in Tour of Leuven

Eerste overwinning van het seizoen voor Campenaerts na een sterke teamprestatie.
Race 07 augustus 2022

Victor Campenaerts heeft na een knappe teamprestatie van Lotto Soudal de Tour of Leuven gewonnen. De 30-jarige Belg ging samen met Zdenek Stybar met een halve minuut voorsprong de laatste lokale ronde in op het lastige Leuvense stadsparcours. De twee koplopers bestookten elkaar nog maar uiteindelijk zou een sprint-à-deux op de Bondgenotenlaan de winnaar aanduiden. Daarin toonde Victor Campenaerts zich de sterkste en boekte hij zijn eerste overwinning van het seizoen. Zo stelt Campenaerts de zegeteller van Lotto Soudal op 21 stuks.

“Ik had deze Tour of Leuven met stip aangeduid. Ik kende het parcours op mijn duimpje, kwam hier reeds verkennen en stond dan ook met ambitie aan de start. Met deze sterke ploeg wisten we dat we hoog moesten mikken. Dat ik het ook kan afmaken doet uiteraard heel veel deugd”, zegt Victor Campenaerts. “De volledige ploeg was enorm gemotiveerd vandaag en dat toonden we ook in de wedstrijd. We namen de koers echt in handen en creëerden in de finale een gunstige situatie. Met nog drie Lotto Soudal-renners in de achtervolgende groep moest ik het wel afmaken. Zeker over een eindsprint als deze ben je nooit, maar op training oefen ik vaak op sprints. Dus had ik wel het nodige vertrouwen dat ik Stybar kon kloppen. Ik werkte hard op hoogtestage en voelde al in de Tour de Wallonie dat ik de goede vorm te pakken heb. Dat onderstreepte ik vandaag nog eens door te winnen.”

Zijn eerste overwinning van het seizoen maakte heel wat emoties los bij Victor Campenaerts.

“Als profwielrenner werk je uiteindelijk maar naar één doel toe: wedstrijden winnen. Het was al even geleden dat ik de handen in de lucht kon steken, maar dit doet enorm veel deugd. Als wielrenner doe je heel wat opofferingen, maar deze overwinning maakt het allemaal waard. We bouwen met Lotto Soudal aan een mooi project en deze zege is een mooi bewijs daarvan. En ik ben er zeker van dat er nog heel wat moois aankomt de komende weken”, besluit Victor Campenaerts.

Foto: Photo News.

In dit artikel