WorldTeam Jacopo Guarnieri versterkt Lotto Dstny sprinttrein vanaf volgend jaar

De 34-jarige Italiaan heeft een tweejarig contract ondertekend.
Algemeen 06 augustus 2022

De ervaren Italiaan Jacopo Guarnieri (34) zal vanaf volgend jaar deel uitmaken van de sprinttrein van Lotto Soudal-sprinters Caleb Ewan en Arnaud De Lie. Guarnieri, oud-winnaar van ritten in de Belgische rittenkoersen Driedaagse De Panne-Koksijde, Circuit Franco-Belge en twee ritten in de Ronde van Polen, heeft een tweejarig contract ondertekend.

Guarnieri heeft jaren ervaring in massasprints. Aan het begin van zijn carrière sprintte hij voor zijn eigen kans, later specialiseerde hij zichzelf in de lead-out voor andere topsprinters. “Ik was eerlijk gezegd wel gevleid door de interesse van Lotto Dstny, zoals de ploeg vanaf volgend jaar zal heten”, reageert Jacopo Guarnieri op zijn nieuwe contract. “Dit is een ploeg met een lange historie van topsprinters en sprinttreinen. Het team is volledig gefocust op het winnen van massasprints en met Caleb Ewan en Arnaud De Lie zijn er twee heel snelle renners waarvoor ik kan werken. Ik heb al een goed gesprek met Caleb Ewan gehad en kijk enorm uit naar volgend jaar.”

Een sprinttrein is nooit af. Het aantrekken van Jacopo Guarnieri maakt deel uit van het continue proces van zoeken naar aanvullingen voor de lead-out. “Wanneer je met een sprinttrein werkt, moet je altijd blijven zoeken naar verbeteringen”, zegt Lotto Soudal CEO John Lelangue. “Het werk is nooit klaar. Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste sprinters van het peloton, maar ook Arnaud De Lie heeft dit jaar bewezen dat hij het verdient om omringd te worden door sterke renners die weten hoe ze een sprinter moeten begeleiden. Daarom is het voor ons cruciaal om wat extra ervaring en snelle benen toe te voegen aan de trein.”

“Een lead-out is meer dan alleen power of geluk”, voegt Jacopo Guarnieri toe. “In de andere ploegen waarin ik gereden heb, was ik ook verantwoordelijk voor het organiseren van de sprinttrein. Een goed gevoel onderling tussen iedereen die betrokken is, is cruciaal. Natuurlijk zijn er al een hoop sterke renners aanwezig, maar ik wil graag wat extra toevoegen aan deze ploeg dankzij mijn ervaring.”

Foto: Nicolas Götz - Equipe Cycliste Groupama FDJ