WorldTeam Arnaud De Lie sprint indrukwekkend naar ritwinst in de Tour de Wallonie

De 20-jarige pakt zijn eerste overwinning op Waalse bodem.
Race 25 juli 2022

Lotto Soudal-renner Arnaud de Lie heeft in Rochefort zijn eerste overwinning op Waalse bodem geboekt. De 20-jarige Belg won op indrukwekkende wijze de sprint aan het einde van een lastige etappe drie in de Tour de Wallonie, verreden tussen Visé en Rochefort. Op een hellende aankomst klopte De Lie onder meer Biniam Girmay en Axel Laurance. Voor Arnaud De Lie is het al de zevende zege van het seizoen, hij bezorgt Lotto Soudal zo de twintigste overwinning van het seizoen.

Na een explosieve start van de derde etappe in de Tour de Wallonie vormde zich uiteindelijk een ontsnapping van zeven renners die onder meer door Lotto Soudal binnen schot werd gehouden. Ondanks enkele korte beklimmingen draaide het in Rochefort uit op een massasprint. Daarin stond geen maat op Arnaud De Lie, die met een krachtige versnelling naar de overwinning reed.

“Het is speciaal om voor de eerste keer in Wallonië te winnen”, reageert Arnaud De Lie. “Uiteraard had ik deze etappe vooraf aangestipt en gisteren deed ik op het lastige Ardennenparcours tussen Verviers en Herve het nodige vertrouwen op voor de etappe van vandaag. Die moest me nog wat beter liggen en de ploeg heeft er dan ook voor gezorgd dat het op dit lastige parcours toch op een sprint zou uitdraaien. Zo leverde Sébastien Grignard berewerk om de ontsnapping binnen schot te houden. Daarna hebben de jongens een prima sprintvoorbereiding afgeleverd en loodste Jasper De Buyst me naar de overwinning.”

Voor Arnaud De Lie is het al de zevende overwinning van het seizoen, een droomstart voor de neoprof van Lotto Soudal.

“Ik hou ervan om te winnen, en dat ik vandaag mijn zevende overwinning van het seizoen kan boeken is fantastisch. Met één overwinning dit jaar was ik al tevreden geweest, dus overschrijdt dit alle verwachtingen. Alles wat er nu nog bijkomt is bij wijze van spreken een bonus, ook al wil ik graag op dit elan doorgaan. De etappe van morgen bevat nog wat meer hoogtemeters. Het wordt wat afwachten of er in Couvin ook om de zege gesprint wordt”, besluit Arnaud De Lie.

In dit artikel