WorldTeam Andreas Kron verlengt zijn verblijf bij Lotto Soudal

De Deense Tourdebutant blijft twee jaar langer bij het Belgische WorldTour-team.
Race 10 juli 2022

De Deense Tourdebutant Andreas Kron blijft twee jaar langer bij het Belgische WorldTour-team Lotto Soudal, dat vanaf 2023 Lotto Dstny zal heten. Het team is zeer tevreden over de ontwikkeling van de getalenteerde puncher die vierde werd in de achtste etappe van de Tour de France, terwijl Andreas Kron zelf vol vertrouwen is over de richting die de ploeg uitgaat.

We kunnen niet trotser zijn over de ontwikkeling van Andreas Kron in de laatste twee jaar”, zegt Lotto Soudal CEO John Lelangue. “We hebben hem de kans gegeven om de stap naar de WorldTour te zetten en vanaf het begin heeft hij alle waarden getoond die wij belangrijk vinden in een renner: een aanvallende ingesteldheid en bravoure op de fiets, maar ook een zeer benaderbare en vriendelijke kerel naast de fiets. In zijn eerste jaar won hij onmiddellijk twee WorldTour races: ritten in de Volta Ciclista a Catalunya en de Tour de Suisse. Momenteel toont hij dat hij kan wedijveren met de wereldtop in de Tour de France. We zijn vol vertrouwen dat hij zich zal blijven ontwikkelen en zijn heel blij dat hij dat in onze ploeg zal doen.”

Andreas Kron kijkt uit naar zijn toekomst bij Lotto Soudal en Lotto Dstny. “Ik wil de reis met deze ploeg graag voortzetten”, zegt Andreas Kron. “We hebben zeker onze ups en downs gehad, maar de afgelopen twee jaar hebben we elkaar heel goed leren kennen. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan met deze ploeg in de komende twee jaar en ben vol vertrouwen dat we geweldige resultaten kunnen boeken. Bovendien voel ik me hier heel erg thuis: iedere keer als ik naar de koers ga, voelt het alsof ik naar mijn familie ga.”

De 24-jarige Deen is ambitieus voor de komende jaren. “De richting die deze ploeg opgaat is perfect voor mij. We hebben veel jonge en getalenteerde renners en een nieuwe sponsor die komt en een impact wil hebben. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van deze ploeg er heel mooi uitziet.”

Foto: Facepeeters.

In dit artikel