WorldTeam Andreas Kron sprint naar sterke vierde plaats in Lausanne

De Deense Tourdebutant maakte indruk aan het eind van etappe acht.
09 juli 2022

Lotto Soudal-renner Andreas Kron heeft in het Zwitserse Lausanne een knappe vierde plaats bemachtigd aan het eind van etappe acht in de Tour, die werd beslist in een groepssprint bergop. De winst ging naar Wout Van Aert, de jonge Deen Andreas Kron sprintte mee voor de overwinning en kwam na Van Aert, Matthews en Pogacar als vierde over de meet. Frederik Frison maakte eerder op de dag deel uit van een vroege vlucht van drie. Zo kan Lotto Soudal terugblikken op een mooie teamprestatie.

“Uiteraard hoopte ik op meer, maar dat ik me kan mengen in de sprint toont aan dat de benen in orde zijn en dat geeft me vertrouwen voor de volgende etappes. Mijn Ronde van Frankrijk start hier”, reageert Andreas Kron. “Met Frederik Frison in de ontsnapping bevonden we ons in een goede situatie. Wanneer hij werd ingelopen, hebben we alles op de finale gezet. Zelfs Caleb Ewan deed zijn duit in het zakje om me samen met Philippe Gilbert vooraan af te zetten. Op de beklimming zelf was het een kwestie van aanklampen en wanneer de sprint startte, kwam er plots ruimte op rechts. Ik bevond me in het wiel van Matthews maar had niet de snelheid om hem te passeren.”

Na de finish was de Deense Tourdebutant evenwel vol lof over zijn ploegmaats, die perfect werk leverden om hem in een goede positie richting de slotklim te brengen.

“Een renner als Caleb Ewan die op zijn beurt een lead-out doet voor mij, toont aan hoe goed de sfeer is binnen het team. We werkten hard voor Caleb, maar deels door pech lukte het voorlopig niet om te winnen. Dat hij nu voor mij werkt is heel mooi om te zien. Met deze topvijfplaats is de trein hopelijk vertrokken. Als we op dit elan doorgaan, zit er zeker nog wat moois aan te komen”, besluit Andreas Kron.

In tegenstelling tot wat vooraf werd voorspeld, vormde zich al vrij snel na de start in Dole een ontsnapping van drie die bestond uit Lotto Soudal-renner Frederik Frison, Mattia Cattaneo en Fred Wright. Het drietal werd steeds binnen schot gehouden door het peloton en wanneer op een zestigtal kilometer van de meet de gashendel vooraan werd opengedraaid op een lastig stuk bergop, moest Frison de rol lossen.

Frederik Frison: Het doel was om iemand mee te hebben in ontsnapping maar uiteindelijk bestond de vroege vlucht maar uit drie renners, wat heel weinig was. Met twee klimmerstypes als medevluchters wist ik dat het een lastige dag zou worden. Het parcours was niet echt op mijn lijf geschreven en toen er werd versneld, botste ik al vrij snel tegen mijn limiet aan. Ik moest lossen maar met een sterke prestatie van Andreas in de finale hebben we ons als team goed getoond vandaag.”

Foto's: Facepeeters & Photo News.

In dit artikel