WorldTeam Arnaud De Lie verlengt tot eind 2024

Het contract van de jonge Belg werd opengebroken en met een jaar verlengd.
Algemeen 08 juli 2022

Het contract van seizoenssensatie Arnaud De Lie bij Lotto Soudal is opengebroken en met een jaar verlengd. De Ardennees brak in zijn eerste profseizoen meteen door en zal tot en met 2024 bij de Belgische WorldTour-ploeg, die vanaf 2023 Lotto Dstny zal heten, blijven.

De 20-jarige Arnaud De Lie stroomde al na een jaar in het Lotto Soudal Development Team door naar de WorldTour en bleef zich ook daar stormachtig ontwikkelen. In zijn eerste halve profseizoen boekte hij direct zes overwinningen in de Trofeo Palma, GP Jean-Pierre Monseré, Volta Limburg Classic, GP Marcel Kint, Heistse Pijl en Ronde van Limburg.

“Wat Arnaud dit jaar heeft laten zien - als eerstejaarsprof - is indrukwekkend”, reageert John Lelangue, CEO van Lotto Soudal, op de contractverlenging. “We wisten dat hij een toptalent was omdat hij doorstroomde vanuit onze opleidingsploeg en we hem ook daarvoor al volgden. Maar dat hij direct zes keer zou winnen in zijn eerste halfjaar als prof, hadden we niet kunnen voorspellen. We geloven erin dat hij in de toekomst kan uitgroeien tot een renner die kan meedoen om de winst in de allergrootste wedstrijden. Renners als Arnaud De Lie, die we zelf opleiden en waar we vervolgens zelf mee kunnen scoren, zijn de toekomst van onze ploeg. Daarom zijn we heel blij dat hij langer bij ons blijft.”

Arnaud De Lie dwong vanaf het begin van het seizoen het vertrouwen van de ploeg af en betaalde dat direct terug. “Ik voel me heel goed in deze ploeg”, zegt Arnaud De Lie. “Bij alle renners, de staff en de sportdirecteurs voel ik me op mijn gemak. De ploeg heeft eigenlijk vanaf mijn eerste koers voor mij gereden. Als ik vertrouwen had in een goede sprint, kreeg ik alle steun. Dat wederzijdse vertrouwen is voor mij de belangrijkste reden om te verlengen.”

De Ardennees wil zich de komende twee jaar stap voor stap blijven ontwikkelen. “Hier krijg ik de kans om te blijven groeien op een goed ritme. Dit jaar kon ik winnen op .1-niveau. Volgend jaar hoop ik te kunnen meedoen in grotere klassiekers. Een Nokere Koerse, bijvoorbeeld, zou ik graag willen winnen. Maar eerst richt ik me op de tweede seizoenshelft van 2022. Er komen nog genoeg mooie koersen aan waarin ik wil scoren.”  

Foto's: Facepeeters & Photo News.

Bekijk de aankondigingsvideo hier

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

In dit artikel